PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Інформація про проект МастерШеф

Бажаєте розвивати в собі талант кухаря, але не наважуєтеся змінити професію, адже в кулінарії, на відміну від своєї спеціальності, ви аматор? Проект «МастерШеф» на телеканалі СТБ доводить, що варто ризикнути і спробувати зробити крок назустріч мрії, та ваше життя зміниться. Українська версія британського кулінарного формату, що здобув популярність у всьому світі, вперше вийшла в Україні у 2011 році і відразу ж підкорила мільйони жителів нашої країни.

Потрапивши на телевізійний кастинг, претенденти на участь в проекті «МастерШеф» готують свою найкращу страву, яка оцінюється компетентними суддями проекту – у тому числі всесвітньовідомим шеф-кухарем Ектором Хіменесом-Браво.

Для суддів немає значення, хто за професією / де навчається претендент на участь у Проекті, його  громадянство і сімейний стан. Головне – бажання навчитися готувати, як справжній шеф-кухар.

Кухарів-аматорів, які потрапили після телевізійних кастингів у 20-ку найкращих, судді Проекту «МастерШеф» перевірятимуть на наявність якостей, необхідних в професії шеф-кухаря: витримку, кмітливість, дисциплінованість, уміння працювати в екстремальних умовах (наприклад, на рухомому кріслі, в темній кімнаті з однією коробкою сірників) і в команді з головними суперниками, на вміння готувати страви з екзотичних інгредієнтів (наприклад, равлики, кажан, ігуана, зоофобуси, сарана) і боротися зі своїми страхами. Кожна страва, приготована ​​учасником в процесі конкурсу, буде максимально об’єктивно оцінена професійними суддями Проекту. Учасники повинні бути готовими до того, що коментарі від суддів Проекту можуть бути як позитивними, так і висловлені у формі констуктивної критики, єдиною метою якої є дати учаснику пораду,  вказати на допущені помилки задля уникнення їх у майбутньому, що беззаперечно є безцінним досвідом у професійній кар’єрі кожного кухаря.

Деякі конкурси Проекту передбачають оцінку майстерності учасників не лише суддями Проекту, а й відомими професійними  шеф-кухарями країни та звичайними людьми, основна діяльність яких може й не бути пов’язаною із кулінарним мистецтвом.

У фінал шоу потрапляють 3 (троє) учасників, яких судді вважатимуть гідними боротися за звання переможця і головну винагороду. Вони нагороджуються фірмовими кітелями кухаря проекту. Судді, підготувавши ряд випробувань для фінального випуску, в ході виконання яких число фіналістів зменшується, вибирають з фіналістів одного переможця. Він буде визначений «Кращим шеф – кухарем України за версією Проекту», матиме можливість отримати грошову винагороду, а також можливість навчатися в одній з кращих кулінарних шкіл/академій Європи.

Після участі в проекті більшість учасників продовжують розвиватися у напрямку кулінарії і, безсумнівно, стають відомими кулінарами. Яскравий тому приклад – переможниця другого сезону кулінарного талант-шоу, Єлизавета Глінська, яка до участі у проекті працювала візажистом в косметичній компанії, але була не впевнена, чи це її покликання. Ще під час зйомок шоу Ліза вирішила, що майбутнє пов’яже тільки з кулінарією. Після закінчення проекту дівчина скористалася можливістю навчання в одній з найкращих кулінарних академій – Le Cordon Bleu в Парижі.

Переможці проекту «МастерШеф» різних сезонів: Світлана Шептуха (перший сезон), Єлизавета Глінська (другий сезон), Ольга Мартиновська (третій сезон), Євген Злобін (четвертий сезон), Євген Клопотенко (п’ятий сезон), Асмік Гаспарян (шостий сезон), Вадим Бжезинський (сьомий сезон) та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: