PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Лазанья: рецепт від Володимира Ярославського

16.09.2019

Лазанья класична страва італійської кухні. Тонкі шари тіста з дуже смачною начинкою не залишать нікого байдужим. Своїм рецептом лазаньї поділився суддя «МастерШеф. Професіонали» Володимир Ярославський. Покроковий рецепт приготування лазаньї читайте в матеріалі.

лазанья рецепт

Інгредієнти на 4 порції:

  • моцарелла 250 г
  • тісто для пасти 250 г
  • смажені білі гриби 250 г
  •  рагу з кролика (або курки) 600 г
  • пармезан 50 г
  • бешамель 500 г

Приготування:

  1. Почати потрібно з кролика, робимо рагу: обсмажуємо великі шматки кролика, додаємо обсмажену цибулю, свіжий чебрець, розмарин, сіль і перець, трохи бульйону і білого вина.
  2. Томимо на слабкому вогні 1,52 години.
  3. Остуджуємо і розбираємо відокремлюючи кістки і м’якоть, тобто рвемо на невеликі шматочки.
  4. Рідину, яка залишилася можна добре уварити і додати до шматочків кролика.
  5. Білі гриби обсмажити на олії до рум’яного кольору, додаємо дрібно нарізаний часник, вершкове масло і нарізану петрушку.
  6. Обсмажуємо ще з хвилину, приправляємо сіллю.
  7. Для соусу бешамель беремо 40 г борошна, 50 г вершкового масла, 350 мл молока
  8. 150 мл вершків, додаємо мускатний горіх і сіль.
  9. Тісто на пасту розгортаємо товщиною 1 мм, і вирізаємо за формою, у якій плануємо запікати лазанью. Тісто вам необхідно вирізати пластом 23х23 см. Тому як тісто приварюється, тобто збільшується.
  10. Варимо у підсоленій киплячій воді буквально 30 секунд.
  11. Дістаємо тісто за допомогою шумівки і відразу ж опускаємо його у крижану воду, щоб зупинити процес приготування і уникнути злипання шарів.
  12. Приступаємо до збірки.
  13. Змащуємо форму вершковим маслом.
  14. Викладаємо на дно лист тіста, на нього кладемо шар з кролика і нарізану половину моцарелли.
  15. Знову шар тіста, бешамель, білі гриби. Повторюємо шар кролика і моцарели.
  16. Потім тісто, соус, зверху пармезан. Дивись схему на фото.

лазанья слои

  1. Запікати лазанью потрібно при температурі 180190 градусів 20 хвилин. До красивої рум’яної скоринки, і можна ще перевірити температуру всередині вістря ножа потримати 5 секунд, та протестувати пальцями.
  2. При подачі можна полити оливковою олією, посипати петрушкою, чебрецем чи навіть свіжим майораном.

Смачного!

Джерело: фото взяті з Instagram yaroslavskyi_vova

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: