PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Вареники з вишнею: рецепт від Лізи Глінської

27.08.2019

Рецептів вареників з вишнею величезна кількість. Скільки господинь стільки й унікальних секретів приготування цієї смачної страви. Суддя «МастерШеф» Ліза Глінська поділилася своїм ідеальним рецептом вареників. Покроковий рецепт вареників з вишнею читайте в матеріалі.

Вареники с вишней: рецепт

Інгредієнти для заварного тіста:

  • молоко 200 мл
  • вода 100 мл
  • вершкове масло 30 г
  • сіль ⅓ ч. л.
  • цукор 20 г
  • борошно 400 г (+ 100 г борошна, на припорошення)

Інгредієнти для начинки:

  • вишні 800 г
  • цукор 80 г
  • борошно 80 г (в тому випадку, якщо вишня заморожена)

Більше на тему: Вершкові синабони: рецепт від Максима Пустовіта

Приготування:

  1. Наливаємо в каструлю воду (100 мл), молоко (200 мл), додаємо сіль  1/3 чайної ложки, цукор  20 г і вершкове масло  30 г. Доводимо до кипіння.
  2. У киплячу рідину засипаємо борошно (400 г). Активно перемішуємо лопаткою. Тісто виглядає неоднорідним і у цьому немає нічого страшного.
  3. Перекладаємо в миску тісто і даємо йому трохи охолонути.
  4. Вимішуємо тісто до однорідності. Воно рідко липне до рук, тільки в разі прорахунку в рецептурі. Але ви можете за потреби припорошувати стіл борошном.
  5. Оберніть тісто харчовою плівкою, відкладіть в сторону на 30 хвилин, нехай воно трохи відпочине.
  6. Очистіть вишню від кісточок, додайте цукор. Якщо ви використовували вишню заморожену, то краще додати ще борошно. Перемішайте.
  7. Розкачуємо тісто завтовшки 2 мм, вирізаємо кола (у мене склянка діаметром 6 см).
  8. Кола я прикриваю харчовою плівкою, щоб вони не підсихали. Ще трохи розкачую качалкою, стоншуючи край, викладаю начинку і скріплюю краї.
  9. Варю вареники в киплячій підсоленій воді до готовності (у мене це зазвичай 46 хвилин).
  10. Поливаю готові вареники розтопленим вершковим маслом, можна присипати цукром або подати зі сметаною.

Смачного!

Джерело:  Instagram – lizaglinskaya

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram  СТБ

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: