PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Іван Міланович склав останній іспит у кулінарній школі Le Cordon Bleu

14.08.2019

Переможець проєкту «МастерШеф»-8 Іван Міланович склав останній іспит у кулінарній школі Le Cordon Bleu. Про цю радісну звістку він розповів в Instagram. Про складання іспиту, підсумки навчання і враження Івана Мілановича від інтенсиву у французькій кулінарній школі – читайте докладніше в матеріалі.

Иван Миланович

Переможець прокту «МастерШеф»-8 Іван Міланович склав фінальний іспит! Попереду чекає диплом і його 1,5 місяців інтенсиву в Le Cordon Bleu підійдуть до свого логічного завершення. Вані зовсім не віриться, що час пролетів так швидко, а саме: 40 демонстраційних класів, 35 практичних, 6 лекцій, 3 семінари і 2 іспити. У своєму пості кулінар також розповів про те, як проходили його іспити.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

«Екзаменів було два: письмовий і практичний. Письмовий складався з 70 питань на тему того, що було у програмі. Наприклад, скільки мілілітрів масла потрібно на один жовток у класичному рецепті майонезу? Який температурний режим для випічки тарта? Який розмір та форма при нарізці «пейзан»? У загальному заліку письмовий іспит грає 10% зі ста.

Практичний іспит це одна з 10 страв, які були у програмі. У кожного студента є певний час, за який він повинен почати і закінчити роботи. При чому закінчити потрібно хвилина в хвилину! Раніше страви не приймаються, а за кожну хвилину прострочення знімається 2 бали, а через 20 хвилин їх не приймуть взагалі.

Студентам роздають лист з назвою страви, фото фінальної презентації та список інгредієнтів і це все. Шефи стежать за правильністю технік, порядком їх виконання, чистотою роботи і зовнішнім виглядом страви. Готову страву забирають в окрему кімнату, де сидить комісія, яка куштує і приймає рішення. Практичний іспит це 45% від підсумкової оцінки у дипломі.

Ще 45% це успішність і оцінки за весь курс.

Свій результат дізнаюся тільки в п’ятницю, але підсумком я задоволений, хоча і отримав страву, яку найменше хотів» пише Ваня.

Програма максимум Вані Мілановича у Франції була виконана. Залишалася одна незакінчена справа. Кулінар обіцяв Сержику Файному заспівати біля Ейфелевої вежі кумедну пісеньку про шаурму.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: