PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Карамельний пудинг з родзинками, журавлиною і горіхами: рецепт від Лізи Глінської

05.07.2019

Пудинг традиційний англійський десерт. У його основі лежать яйця, крупа, молоко, сир, борошно і фрукти. Своїм рецептом карамельного пудингу з родзинками, журавлиною і горіхами поділилася суддя «МастерШеф. Професіонали» Ліза Глінська. Покроковий рецепт карамельного пудингу читайте в матеріалі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Інгредієнти для здобної випічки:

  • борошно 350 г
  • дріжджі свіжі пресовані –15 г
  • цукор 60 г
  • сіль 3 г
  • яйця 300 г (6 яєць)
  • вершкове масло 200 г
  • цедра апельсина 1 шт.

Приготування:

  1. У чаші комбайна насадкою «гак» змішати яйця, цедру, цукор.
  2. Додати борошно з дріжджами, сухими або пресованими. Якщо пресовані свіжі, то їх краще розтерти пальцями з борошном і сіллю.
  3. Коли все борошно зволожиться, додайте кубики вершкового масла.
  4. Вимішуйте на невеликих оборотах протягом 10 хвилин, все масло не вмішається. Вам може здатися, що тісто трохи рідкувате, але ні. Все в порядку і додавати зайве борошно не потрібно. Це тісто підійде для «Баба Ром», «Саварен».
  5. Залиште тісто відпочити при кімнатній температурі на 1 годину.
  6. Потім трохи помніть, перемішайте, залийте у форми до середини. Можна використовувати металеві або паперові форми для пасок.
  7. Форми можна промазати вершковим маслом і присипати борошном.
  8. Залиште тісто в теплому місці без протягів для підходу на 11,5 години.
  9. Відправляємо випікати в розігріту до 170 градусів духовку на 2540 хвилин, залежить від розміру випічки.
  10. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Даємо випічці охолонути і рвемо її на невеликі шматочки. Їх ми будемо просочувати кустардом і запікати.

Інгредієнти для карамельного кустарду:

  • цукор 130 г
  • вершки (від 30 до 36% жирності) 300 мл
  • молоко 200 мл
  • жовток 100 г (5 жовтків)
  • ваніль за бажанням

Приготування:

  1. Цукор насипаємо в сотейник і на вогонь, не мішаємо, доводимо до стану темної карамелі.
  2. Знімаємо з вогню і заливаємо тонкою цівкою гарячі вершки.
  3. Пропускаємо через сито, додаємо жовток, змішаний з молоком, і ваніль. Можна додати чорний ром 50 мл.
  4. Заливаємо кустард у заздалегідь підготовлену «здобну крихту», перемішуємо, щоб кожен шматочок просочився.
  5. Додаємо родзинки, кубики кураги, обсмажені горіхи, журавлину, а кількість регулюєте самостійно.
  6. Заливаємо підготовлену масу у форму. Це може бути роз’ємне кільце, але його потрібно добре обгорнути фольгою. Або форма для кексу, змащувати її нічим не потрібно.
  7. Випікати будемо на водяній бані за температури 140 градусів від 30 до 50 хвилин, залежить від форми.
  8. Дістаньте готовий пудинг з духовки. Нехай охолоне. Переставте в холодильник на 23 години для стабілізації кустарда.

Смачного!

Джерело: Instagram lizaglinskaya

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com