PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Качка в пиві від Єлизавети Глінської

21.03.2019

Качка в пиві чудово підходить до святкового столу і є його окрасою! А ще ця страва дуже смачна і поживна. Покроковий рецепт качки в пиві від судді «МастерШеф. Професіонали» Єлизавети Глінської знайдете в матеріалі.

iStock-491825350

Інгредієнти:

  • Качка — до 2,5 кг
  • Світле пиво — 1 л
  • Сіль
  • Суміш перців
  • Яблуко — 4 шт.
  • Чорний житній хліб

Більше на тему: Соус для бургерів: топ-5 рецептів у домашніх умовах

Приготування:

  1. Випотрошену тушку общипати, обпалити пальником.
  2. Зрізати весь черевний жир. Якщо ви впевнені в якості качки, на цьому жиру можна готувати. Поки що його можна прибрати в морозильну камеру. У Франції цей жир витоплюють і зберігають в банках.
  3. Зрізати крила до першого суглобу, якщо цього не зробити, вони будуть горіти і качка вийде не такою привабливою.
  4. Надрізати шкуру на шиї та видалити стравохід і зоб. Шию відрізати (за бажанням).
  5. Видалити сальні (куприкові) залози. Вони розміщені в районі хвоста. Деякі зрізають разом із хвостом.
  6. Тушку промити і просушити паперовим рушником.
  7. Натерти качку зовні та всередині сіллю і сумішшю перців. Сховати в холодильник на 34 години.
  8. Очистити від насіння і нарізати 34 невеликих яблука (обов’язково кислих). Нафарширувати яблуками качку.
  9. Тепер качку потрібно зашити або скріпити дерев’яними шпажками.
  10. Нарізати великими шматками чорний житній хліб і викласти на дно гусятниці. Поверх хліба кладемо качку.
  11. На дно форми вилити світле пиво так, щоб воно покрило хліб і 1/3 частини качки.
  12. Накрити гусятницю кришкою, поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 2 години.
  13. Зняти кришку, перевернути качку і вже відкриту гусятницю знову поставити в духовку приблизно на годину.
  14. Перевіряємо готовність качки: проколоти її в найширшому місці, біля кістки; якщо вона готова, виділиться прозорий сік, якщо ні червонуватий.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: