PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Морквяний торт від Максима Пустовіта

22.11.2018

Морквяний торт асоціюється з осінню не лише за кольором, а й за смаком. Таку страву можна їсти цілий рік, але саме в цю пору вона додає особливої ​​атмосфери. Покроковий рецепт приготування морквяного торта від учасника «МастерШеф»-8 Максима Пустовіта знайдете в матеріалі.

мастершеф 8

Інгредієнти

(на торт із двох коржів діаметром 20 см):

Для коржів:

  • Натерта морква — 90 г
  • Яйце — 3 шт.
  • Білий цукор — 120 г
  • Коричневий цукор — 120 г
  • Рослинна олія — ​​190 г
  • Волоські горіхи — 150 г
  • Борошно — 210 г
  • Сода — 4 г
  • Розпушувач — 5 г
  • Сіль — 1–2 г
  • Мелена кориця — 4 г
  • Мелений мускатний горіх — 1–2 г
  • Цедра 1 апельсина
  • Апельсиновий сік — 25 мл

Крем-чиз (для двох коржів):

  • Вершковий сир — 200 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукрова пудра — 180–190 г
  • Ванільний екстракт або паста — 1 ч. л.

Більше на тему: Олексій Бжицький розповів про участь у «МастерШеф»-8

Приготування:

  1. Почистити моркву і натерти на дрібній тертці (вибирайте солодку моркву).
  2. Змішати окремо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, мускатний горіх, корицю, сіль і добре разом просіяти.
  3. Волоські горіхи підсушити на сковорідці, після чого дрібно нарубати (в пудру подрібнювати не потрібно, щоб шматочки відчувалися). Додати горіхи до сухих інгредієнтів і відставити.
  4. У чашу міксера відправити яйця і цукор, добре збити. Потім тонкою цівкою додати рослинну олію. Коли все добре перемішається, додати апельсинову цедру, моркву та апельсиновий сік.
  5. Ввести сухі інгредієнти і довго не змішувати, щоб маса була пишною.
  6. Форми змастити вершковим маслом і розділити тісто на дві частини. Випікати при 175 градусах близько 27 хвилин.
  7. Поки коржі холонуть, зробити крем-чиз. У чашу кинути вершкове масло кімнатної температури і збити до кремоподібного стану, додати вершковий сир, теж кімнатної температури, і цукрову пудру, трохи ванільного екстракту. Збити все до однорідності, але не перебивати.
  8. Зібрати торт. Покривати з боків не обов’язково, прикрасити можна волоським горіхом.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: