PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Крем-брюле «Карамель» від Єлизавети Глінської

16.11.2018

Крем-брюле — знаменитий французький десерт на основі крему англез. Покроковий рецепт крем-брюле «Карамель» від переможниці «МастерШеф»-2 Єлизавети Глінської допоможе вам приготувати смачний десерт. Подробиці знайдете в матеріалі.

рецепт глинской

Інгредієнти:

  • Цукор — 140 г
  • Вода — 30 мл
  • Вершки — 500 мл (жирність 18-21%)
  • Жовток — 6 шт.
  • Насіння ванілі

Більше на тему: «МастерШеф»-8: хто повинен був піти в 24 випуску? (Голосування)

Приготування:

  1. Змішати жовтки з 1/4 вершків.
  2. У сотейник налити воду, потім цукор, поставити на вогонь. Не перемішувати! Варити до стану коричневої карамелі.
  3. Зняти з вогню і відразу ж, цівкою, залити в карамель гарячі вершки і насіння ванілі. Перемішати.
  4. Процідити карамельні вершки через сито і з’єднати з жовтками.
  5. Розлити отриманий крем по керамічних формочкам.
  6. Крем-брюле запікається на водяній бані.
  7. Поставити форми в глибоку ємність, налити окріп до середини формочок.
  8. Поставити в духовку, розігріту до 130 градусів, на 20-25 хвилин.
  9. Вимкнути і злегка відкрити духовку, дати десерту повністю охолонути.
  10. Після охолодження дати крему постояти ще кілька годин в холодильнику.
  11. Перед подачею присипати тростинним цукром і обпалити газовим пальником для створення тонкої карамельної скоринки.
  12. Зберігати крем-брюле можна в холодильнику до трьох діб.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: