PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Крем-брюле «Карамель» від Єлизавети Глінської

16.11.2018

Крем-брюле — знаменитий французький десерт на основі крему англез. Покроковий рецепт крем-брюле «Карамель» від переможниці «МастерШеф»-2 Єлизавети Глінської допоможе вам приготувати смачний десерт. Подробиці знайдете в матеріалі.

рецепт глинской

Інгредієнти:

  • Цукор — 140 г
  • Вода — 30 мл
  • Вершки — 500 мл (жирність 18-21%)
  • Жовток — 6 шт.
  • Насіння ванілі

Більше на тему: «МастерШеф»-8: хто повинен був піти в 24 випуску? (Голосування)

Приготування:

  1. Змішати жовтки з 1/4 вершків.
  2. У сотейник налити воду, потім цукор, поставити на вогонь. Не перемішувати! Варити до стану коричневої карамелі.
  3. Зняти з вогню і відразу ж, цівкою, залити в карамель гарячі вершки і насіння ванілі. Перемішати.
  4. Процідити карамельні вершки через сито і з’єднати з жовтками.
  5. Розлити отриманий крем по керамічних формочкам.
  6. Крем-брюле запікається на водяній бані.
  7. Поставити форми в глибоку ємність, налити окріп до середини формочок.
  8. Поставити в духовку, розігріту до 130 градусів, на 20-25 хвилин.
  9. Вимкнути і злегка відкрити духовку, дати десерту повністю охолонути.
  10. Після охолодження дати крему постояти ще кілька годин в холодильнику.
  11. Перед подачею присипати тростинним цукром і обпалити газовим пальником для створення тонкої карамельної скоринки.
  12. Зберігати крем-брюле можна в холодильнику до трьох діб.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: