PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Мармелад «Обліпиха-ананас-яблуко» від Єлизавети Глинської

12.10.2018

Мармелад — солодощі, які люблять і діти, і дорослі. Покроковий рецепт мармеладу «Обліпиха-ананас-яблуко» від переможниці «МастерШеф»-2 Єлизавети Глинської допоможе вам приготувати смачний десерт! Подробиці знайдете в матеріалі.

мармелад лиза гл

Інгредієнти:

Яблучне пюре — 200 г

Ананасове пюре — 200 г

Обліпихове пюре (без кісточок) — 150 г

Цукор — 610 г

Яблучний пектин — 16 г

Сироп глюкози — 140 г

Лимонна кислота — 5 г

Вода — 1 ст. л.

Більше на тему: Кому азарт зніс дах і залишив ні з чим у 13 випуску «МастерШеф»-8

Приготування:

  1. Очистити яблука від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками, залити водою і варити до м’якості.
  2. Злити воду, перебити яблука блендером до стану пюре.
  3. З’єднати яблучне, ананасове і обліпихове пюре. Додати цукор і сироп глюкози, трохи прогріти.
  4. У мисці змішати пектин і цукор, влити 1/3 теплого пюре, перемішати вінчиком і повернути в сотейник до решти пюре. Перемішати. На середньому вогні, помішуючи, варити до 108 градусів. Стежити, щоб пюре не пригоріло.
  5. Розчинити лимонну кислоту в 1 ст. л. води. Коли градус досягне 108, зняти з вогню сотейник і влити цю кислу воду в пюре, перемішати.
  6. Відразу залити гарячий мармелад у форми. Змащувати форми нічим не потрібно.
  7. Залишити мармелад при кімнатній температурі на 8–12 годин.
  8. Перед подачею обваляти мармелад в дрібному цукрі.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: