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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Ризото з лисичками від Тетяни Литвинової

МастерШеф

Ризото – поширена страва з рису, яка вперше з’явилася у Північній Італії. Покроковий рецепт ризото з лисичками від судді «МастерШеф» 2018 Тетяни Литвинової допоможе вам приготувати смачну страву. Як приготувати ризото з лисичками, дізнайтеся у нашому матеріалі.

ризотто литвинова

У перекладі з італійської ризото означає «дрібний рис». Це візитна картка кулінарної Італії поряд із пастою та піцою, більш того, цю страву відносять до високої кухні. Історія появи ризото має безліч варіацій. Одна з них розповідає про розсіяного кухаря, який не додивився за плитою. Щоб не викидати один з інгредієнтів, він подав його до столу. Страва з рису так всім сподобалося, що неохайний кухар продовжив її готувати. Інша версія походження різотто – подарунок одного царя іншому дивної крупи. Однак це, скоріше, стосується основного інгредієнта страви – рису.

Більше на тему: «МастерШеф» 2018: учасники 8 сезону в повному складі

Суддя «МастерШеф»-8 Тетяна Литвинова радить скористатися сезонністю і приготувати ризото з лисичками. За словами журі кулінарного шоу, це смачна і одночасно проста страва, яку гріх не приготувати в сезон!

Інгредієнти:

  • Лисички – 500 г
  • Рис – 300 г
  • Бульйон курячий або овочевий – 700 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Оливкова олія – ​​30 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Чебрець – 3 гілочки
  • Цибуля-порей – 1 шт. (світла частина)
  • Листя петрушки – 1/2 пучка
  • Пармезан – 30 г
  • Біле вино – 100 мл

Приготування:

  1. Поставити сковороду на середню температуру і нагріти два види олії з часником і чебрецем.
  2. Розрізати цибулю-порей навпіл (тільки світлу частину) і нарізати півкільцями. Обсмажувати протягом 5 хв.
  3. Налити в сковороду вино і випаровувати за високої температури близько 5 хв.
  4. Висипати немитий рис і прогріти його в цій емульсії 4-5 хв.
  5. Додати 200 мл бульйону і лисички. Зменшити температуру на трійку і постійно помішувати, доливаючи бульйон, поки рис не стане аль денте.
  6. Додати пармезан і, 2-3 хв помішуючи, з’єднати з іншими інгредієнтами.

«Консистенція ризото повинна бути кремовою і в’язкою, тоді ризото буде соковитим і смачним. А головне правило різотто – це рука-палка-мішалка. Не зупиняйтеся і все вийде!», – радить Тетяна Литвинова.

Смачного!

Більше на тему: «МастерШеф»-8 випуск 3: як пройшло перше випробування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: