PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Ризото з лисичками від Тетяни Литвинової

06.09.2018

Ризото – поширена страва з рису, яка вперше з’явилася у Північній Італії. Покроковий рецепт ризото з лисичками від судді «МастерШеф» 2018 Тетяни Литвинової допоможе вам приготувати смачну страву. Як приготувати ризото з лисичками, дізнайтеся у нашому матеріалі.

ризотто литвинова

У перекладі з італійської ризото означає «дрібний рис». Це візитна картка кулінарної Італії поряд із пастою та піцою, більш того, цю страву відносять до високої кухні. Історія появи ризото має безліч варіацій. Одна з них розповідає про розсіяного кухаря, який не додивився за плитою. Щоб не викидати один з інгредієнтів, він подав його до столу. Страва з рису так всім сподобалося, що неохайний кухар продовжив її готувати. Інша версія походження різотто – подарунок одного царя іншому дивної крупи. Однак це, скоріше, стосується основного інгредієнта страви – рису.

Більше на тему: «МастерШеф» 2018: учасники 8 сезону в повному складі

Суддя «МастерШеф»-8 Тетяна Литвинова радить скористатися сезонністю і приготувати ризото з лисичками. За словами журі кулінарного шоу, це смачна і одночасно проста страва, яку гріх не приготувати в сезон!

Інгредієнти:

  • Лисички – 500 г
  • Рис – 300 г
  • Бульйон курячий або овочевий – 700 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Оливкова олія – ​​30 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Чебрець – 3 гілочки
  • Цибуля-порей – 1 шт. (світла частина)
  • Листя петрушки – 1/2 пучка
  • Пармезан – 30 г
  • Біле вино – 100 мл

Приготування:

  1. Поставити сковороду на середню температуру і нагріти два види олії з часником і чебрецем.
  2. Розрізати цибулю-порей навпіл (тільки світлу частину) і нарізати півкільцями. Обсмажувати протягом 5 хв.
  3. Налити в сковороду вино і випаровувати за високої температури близько 5 хв.
  4. Висипати немитий рис і прогріти його в цій емульсії 4-5 хв.
  5. Додати 200 мл бульйону і лисички. Зменшити температуру на трійку і постійно помішувати, доливаючи бульйон, поки рис не стане аль денте.
  6. Додати пармезан і, 2-3 хв помішуючи, з’єднати з іншими інгредієнтами.

«Консистенція ризото повинна бути кремовою і в’язкою, тоді ризото буде соковитим і смачним. А головне правило різотто – це рука-палка-мішалка. Не зупиняйтеся і все вийде!», – радить Тетяна Литвинова.

Смачного!

Більше на тему: «МастерШеф»-8 випуск 3: як пройшло перше випробування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: