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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Вадим Бжезинський (Пава): життя після перемоги в «МастерШеф»

МастерШеф

Переможець 7 сезону «МастерШеф» Вадим Бжезинський (Пава) зовсім недавно успішно пройшов навчання у французькій кулінарній школі Le Cordon Bleu. Крім того, кулінар готується до відкриття власного закладу в Харкові. Як вчать паризькі шефи? Куди Пава вкладає всі гроші? І коли ж, нарешті, він одружиться? Читайте в матеріалі.

пава

Як склалося ваше життя після перемоги в «МастерШеф»? Що ви вже встигли зробити за цей рік?

Я встиг пройти навчання в паризькій школі кулінарії Le Cordon Bleu. Крім того, я встиг побувати в Барселоні та Неаполі, нещодавно прилетів. Зараз веду один із проектів під назвою «Cat&Dog». Це перший денер-бар у Харкові, та відкриється він у середині жовтня. А восени я відновлюю проведення майстер-класів — вже дуже багато запланував.

Розкажіть, як проходить навчання в легендарній кулінарній школі Le Cordon Bleu. Як все пройшло?

Коли я прилетів до Франції, мене зустріли мої підписники з Instagram. Ми подружилися, і вони мені трохи показали Париж. У перший день в школі нам видали три комплекти форми (кітелі, фартухи, пілотки, краватки, брюки), рушники, набір ножів та навіть електричний градусник, який заміряє температуру продуктів. І, як виявилося пізніше, цей набір вони мені подарували!

Передусім учнів зібрали в актовому залі для першого знайомства, де до нас вийшов директор школи. Я не знав мови, але мені пощастило, що в групі навчався хлопець із Москви. Він мені допомагав, і я йому надзвичайно вдячний за це! Там все навчання проходило французькою, і перекладали англійською. Я трохи розумів, але все одно було важко, тому що перекладач дуже швидко говорив. І знову ж таки, було багато професійних термінів, які мало хто знає. Тому під час навчання я перекладав все через телефон.

Я дивився на роботу шефа, записував, як і що він робить, — так і проходило моє навчання. Взагалі у мене був інтенсивний курс: півтора місяця я щодня вчився з восьмої ранку до десятої вечора. Хоча я повинен був вчитися три з половиною місяці, але у Франції жити не так вже й дешево. Тому кажу одразу: друзі, готуйтеся, ви тут витратите нормально! Правда, їжу особливо купувати не довелося, бо всі приготовані страви в школі ми забирали додому. Цього з головою вистачало!

пава

А яка атмосфера панувала в школі? Що вас вразило?

Нам ще так далеко до всього того, що я там побачив… Років 500 треба прожити, щоб хоча б наблизиться до цього. Там все напрасовано, всі ножички заточені… Все фірмове, класне… Ну, просто мрія! Я б там ще вчився і вчився, от чесно! Років зо два! Там всі такі дружні, чесні, справедливі. Я там щось забув, здається, сумку, і вона там пролежала тиждень на рецепції, поки не забрав. У нас би такого в житті не сталося!

Також на даху школи є свій город. Нас постійно чимось пригощали: раз на тиждень проводили різні дегустації вин та сирів. Ще нам проводили екскурсії Парижем, ринками, показували, які там у них сезонні продукти, катали нас на величезному паромі по річці Сені. Це було одночасно і навчання, і відпочинок.

Більше на тему: Оксана Назарчук: шлях від учасниці до фуд-продюсера «МастерШеф»

Ви їздили до Парижа зі своєю дівчиною?

Вона прилетіла за тиждень до закінчення навчання разом із моїм другом Сашком. Ми багато гуляли Парижем, а потім полетіли відпочивати до Барселони та Неаполя. А зараз вже беремося за роботу — скільки можна відпочивати?!

Після закінчення школи ви отримали сертифікат?

Так, мені дали сертифікат про закінчення школи. Там з мене жартували, що ця людина закінчила школу, не знаючи мови. Також там ставили оцінки: у мене, звісно, були й четвірки, але дуже мало. У нас були спеціальні щоденники, куди ставили оцінки. Головне, щоб все було ідеально — за сіллю, за спеціями, за подачею… Ну, і в принципі все! Якщо дотримуватися всіх правил, то тоді у вас завжди будуть хороші оцінки.

пава и клопотенко

Чи братимете ви участь у зйомках 8 сезону «МастерШеф»?

Так, мене запросили взяти участь у двох випробуваннях. Ми вже зняли конкурс, де будемо знову змагатися з Женею Клопотенком. А попереду конкурс, куди ми приїдемо всією «двадцяткою» 7 сезону «МастерШеф».

Отже, ми вас ще побачимо на легендарній кухні… А як вам нові учасники?

Я побачив там кілька тямущих учасників, які добре розуміються на кулінарії, яким це подобається. Вони просто горять цим!

Більше на тему: Судді «МастерШеф» розповіли про новинки 8 сезону

Ви в студії «Все буде добре» освідчилися своїй дівчині. Коли плануєте весілля?

Ми спочатку розпишемось, а потім організуємо весілля. Для нас весілля — це не терміново. У мене зараз такі капіталовкладення у бізнес, туди всі гроші йдуть. Все ж упирається у фінанси… А весілля треба або по-нормальному робити, або взагалі не робити.

А в романтичну подорож збираєтеся після розпису?

Романтична подорож — це не проблема, поїдемо кудись, хоч в Африку! Була б можливість! Я поки не знаю, наскільки буду зайнятий і які плани випадуть на момент розпису. А так, дівчина завжди їздить зі мною і допомагає — їй це подобається.

Розкажіть докладніше про свої найближчі плани.

А що про плани розповідати? Якщо все вийде, то ви й самі дізнаєтесь! Команда в «Cat&Dog» у мене зараз просто бомба: всі молодці, кожен зайнятий своєю справою. А плани такі: за два роки відкрити 50 денер-барів і вийти на Європу. Ми вже довели, що такий продукт буде народу цікавий. Куди ми б не приїздили, у нас скрізь черги — всі щасливі та задоволені.

Більше на тему: «МастерШеф» 8 сезон: оголошена дата старту шоу в 2018 році

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: