PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Ф’южн-чизкейк із морквяно-апельсиновим желе: рецепт від Кароліни Залевської

12.08.2018

Суперфіналістка «МастерШеф» Кароліна Залевська завжди позиціонувала себе як десертниця. Ми пам’ятаємо, як її десерти неодноразово називали найкращими за всю історію «МастерШеф». Ось і зараз Кароліна поділилася з нами рецептом свого надзвичайного ф’южн-чизкейка із морквяно-апельсиновим желе, апельсиновим гелем та горіховою пісочкою.

чизкейк

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • горіхове борошно — 120 г (перебийте будь-які горіхи у комбайні чи кавомолці)
  • пшеничне борошно — 120 г
  • цукрова пудра — 70 г
  • вершкове масло — 120 г
  • яйце — 1 шт.
  • ванільний цукор

Інгредієнти для морквяно-апельсинового желе:

  • морквяний сік — 150 мл
  • апельсиновий сік — 150 мл
  • агар-агар — 4 г

Інгредієнти для апельсинового гелю:

  • апельсиновий сік — 200 мл
  • агар-агар — 2 г

Інгредієнти для крему:

  • маскарпоне — 300 г (можна замінити сиром, перетертим через сито)
  • вершки — 100 мл
  • цукрова пудра — 50 г
  • ванільний цукор

Читайте також: Шоколадний медовик: рецепт від Кароліни Залевської

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте пісочне тісто. Перемішайте всі сухі інгрідієнти та додайте холодне подрібнене масло. Зробіть крихту. Додайте яйце та вимісіть однорідне тісто, за потреби використовуйте пшеничне борошно для вимісу. Розкачайте тісто завтовшки 5 мм та виріжіть смужки завдовжки 12 см та завширшки 3,5 см. Залиште смужки в холодильнику на 15 хв. Потім випікайте за 175°C до готовності.
  2. Приготуйте морквяно-апельсинове желе. Налийте у сотейник морквяний та апельсиновий соки і додайте агар-агар. Поставте на вогонь та дайте закипіти, постійно помішуючи вінчиком. Вилийте суміш у заздалегідь застелену форму (наприклад, у лоток). Товщина желе має бути 0,5 см. Відправте желе у холодильник. Після застигання наріжте желе смужками завширшки 2–2,5 см та завдовжки 12 см. Та виріжте 2 круги за допомогою стопки.
  3. Приготуйте апельсиновий гель. Налийте в сотейник апельсиновий сік та додайте агар-агар. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Вилийте суміш у форму і поставте в холодильник до застигання. Після того, як суміш застигне, збийте блендером до однорідності.
  4. Приготуйте крем. Збийте міксером всі інгредієнти до отримання кремової консистенції.
  5. Зберіть десерт. На центр тарілки покладіть смужку желе. Зверху висадіть крем з кондитерського мішка у 2 шари. З кожного горизонтального боку поставте по смужці пісочки. І з двох інших боків прикладіть по кружечку желе. Прикрасьте м’ятою. Поруч зробіть крапельки гелю.

Читайте також: Вершкове морозиво з лимонним курдом: рецепт від Кароліни Залевської

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: