PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Торт «Молочна дівчинка»: рецепт від Артура Маляренка

08.08.2018

Всі пам’ятають веселу історію з 5 випуску «МастерШеф», коли підлітки здивували Ектора Хіменеса-Браво невідомим десертом «Молочна дівчинка». Тоді Артур Маляренко, Геворг Галстян і Олег Пархоменко прислухалися до поради Жені Антощук та вирішили готувати цей торт замість «Пташиного молока». Ектор був у шоці від такого вибору, адже ніколи раніше не чув про «Молочну дівчинку», та й сама назва звучить досить дивно. Тоді хлопці правильно зрозуміли реакцію судді і здогадалися, що їхній рецепт — саме «Пташине молоко». Артура не покидали думки про «Молочну дівчинку», і він з’ясував, що такий десерт все-таки існує, і надав нам як доказ рецепт!

Як виявилося, торт «Молочна дівчинка» хоч і не зразок високої кухні, але все ж досить популярний десерт серед українських домогосподарок. Існує версія, що цей торт прийшов до нас з Німеччини, де є згущене молоко під назвою «Milch Mädchen» — у дослівному перекладі «Молочна дівчинка». А коржі для цього торта готуються саме на згущеному молоці — звідси і пішла назва. Такий десерт містить небагато інгредієнтів, а тому простий у приготуванні. Ніжні коржі в поєднанні з вершковим кремом сподобалися нашим господиням, тому німецький торт швидко прижився в Україні.

Інгредієнти для тіста:

  • згущене молоко — 600 г
  • яйця — 3 шт.
  • борошно — 240 г
  • розпушувач — 15 г

Інгредієнти для крему:

  • вершковий сир — 500 г
  • вершки 33% — 150 г
  • цукрова пудра — 150 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто. Збийте згущене молоко разом з яйцями до появи пухирців.
  2. Просійте борошно з розпушувачем.
  3. Додайте борошно до згущенки та яєць і перемішайте лопаткою до однорідної маси.
  4. Дайте тісту настоятися протягом 1520 хвилин.
  5. Заздалегідь намалюйте на пергаменті кола-шаблони для коржів, наприклад, діаметром 20 см.
  6. Налийте в центр шаблону 23 ст. л. тіста та рівномірно розмажте його.
  7. Випікайте коржі 5 хвилин при температурі 180 °C.
  8. Готові коржі перекладіть пергаментом, щоб уникнути склеювання їх між собою.
  9. Приготуйте крем. Змішайте вершковий сир і цукрову пудру, далі поступово додайте вершки.
  10. Зберіть торт. Викладіть трохи крему на підкладку, а зверху — перший корж. Продовжуйте чергувати крем і коржі. Останній корж не змащуйте одразу кремом. Поставте десерт у холодильник на кілька годин.
  11. Після того, як торт просочився, покрийте останній корж кремом і прикрасьте на свій смак.

Читайте також: Торт «Червоний оксамит»: рецепт від Антона Квасова

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com