PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Тірамісу: рецепт від Мирослави Стандратюк

16.07.2018

Учасниця «МастерШеф» серед підлітків Мирослава Стандратюк поділилася з нами рецептом одного зі своїх улюблених десертів, а саме «Тірамісу». Дійсно, до цього італійського смаколика просто неможливо залишатися байдужим. Багатошаровий десерт з танучого печива «Савоярді» та ніжного крему з «Маскарпоне» прийдеться до смаку кожному. А головне, що «Тірамісу» досить простий у приготуванні — читайте покроковий рецепт.

тирамису

Інгредієнти для печива «Савоярді»:

  • яєчні білки — 8 шт.
  • цукор — 200 г
  • яєчні жовтки — 8 шт.
  • борошно — 200 г
  • масло — 20 г
  • цукрова пудра — 200 г

Інгредієнти для крему:

  • сир «Маскарпоне» — 500 г
  • вершки 33% — 200 мл
  • цукрова пудра — 100150 г
  • міцна кава — 2 склянки
  • какао-порошок — для прикрашання

Читайте також: Шоколадна тарталетка: рецепт від Мирослави Стандратюк

Спосіб приготування:
1. Приготуйте печиво «Савоярді». Жовтки збийте зі 100 г цукру.
2. Білки збийте до м’яких піків, потім додайте 100 г цукру та збийте до твердих піків.
3. Збиті жовтки змішайте з білками та додайте просіяне борошно, перемішуючи зверху вниз.
4. Змастіть пергамент маслом та присипте цукровою пудрою. За допомогою круглої насадки зробіть смужки та присипте цукровою пудрою.
5. Випікайте печиво у розігрітій до 170 °С духовці до золотистого кольору.
6. Приготуйте крем. Охолоджений сир «Маскарпоне» збийте з охолодженими вершками та додайте цукрову пудру. Має вийти густа маса. За бажанням можна ще додати цукрової пудри.
7. «Тірамісу» можна збирати у склянках або як торт. На низ покладіть трішки крему, далі — палички савоярді, попередньо змочені у каві. Таким чином викладіть декілька шарів.
8. Зверху за допомогою круглої насадки зробіть кружечки та посипте какао.
9. Залиште «Тірамісу» у холодильнику на кілька годин.

Читайте також: Шоколадне морозиво: рецепт від Мирослави Стандратюк

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: