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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

«Париж–Брест»: рецепт від Насті Кобиляцької

МастерШеф

Переможниця «МастерШеф» Настя Кобиляцька прославилася насамперед завдяки своїм чудовим десертам. Найвідомішим десертом Насті, мабуть, залишається «ПарижБрест». Саме це тістечко завжди викликало гастрономічне захоплення і в гостей, і у суддів. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт десерту «ПарижБрест» від Насті Кобиляцької.

париж брест

Інгредієнти для тіста:

  • молоко — 120 мл
  • вода — 120 мл
  • борошно — 150 мл
  • масло вершкове — 100 мл
  • яйця — 45 шт. (дивіться за консистенцією тіста)
  • сіль

Інгредієнти для праліне:

  • цукор — 150 г
  • горіхи — 200250 г

Інгредієнти для крему:

  • молоко — 250 г
  • жовтки — 3 шт.
  • цукор — 5070 г (орієнтуйтеся на свій смак)
  • крохмаль кукурудзяний — 25 г
  • ваніль
  • вершкове масло (м’яке) — 150200 г

Читайте також: Десерт «Три молока»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто. Змішайте в сотейнику воду, молоко, масло і доведіть до кипіння. Просійте борошно і введіть у киплячу рідину. Заваріть на вогні, помішуючи дерев’яною лопаткою. Як тільки з’явиться легка золотава скоринка на сотейнику, а тісто згорнеться в кулю — все готово. Дайте тісту охолонути. Вводіть по 1 яйцю та збивайте міксером. Тісто має плавно стікати з лопатки.
  2. За допомогою насадки «зірочка» і кондитерського мішка відсадіть круги на пергамент, а зверху посипте мигдальними пелюстками. Порада! Якщо стирчать «носики», то можна занурити палець у воду та обережно розгладити нерівності. Важливо! Профітролі дуже збільшаться, тому будьте обережні з розміром.
  3. Випікайте профітролі до рум’яності за температури 190200 °C протягом 20 хвилин. Потім доведіть профітролі до готовності за 150160 °C — 15 хвилин. Важливо! Перші 20 хвилин категорично заборонено відкривати духовку, інакше тістечка опадуть!
  4. Приготуйте праліне. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Всипте цукор на сковороду, розрівняйте тонким шаром і не чіпайте. Коли цукор почне топитися, потрібно обережно, з боку в бік, нахиляти сковороду. Так цукор рівномірно розтопиться. Важливо! Не мішайте ложкою, щоб не утворилися кристали цукру. Порада! Щоб цукор не підгоряв по краях сковороди, змочіть пензлик у воді та пройдіться по бортику.
  5. Як тільки карамель набуде темно-бурштинового кольору, додайте горіхи і перемішайте. Тримайте на вогні ще 23 хвилини.
  6. Розстеліть фольгу, налийте трохи олії без запаху, щоб праліне не прилипло. Вилийте праліне і розрівняйте. Дайте охолонути, щоб праліне затверділо. А потім подрібніть у кавомолці або за допомогою ножа на дуже дрібну крихту. Важливо! Якщо горіхи будуть великими, то через насадку «зірочка» крем не пройде.
  7. Приготуйте крем. Добре підігрійте молоко, практично до кипіння. Перетріть жовтки з цукром і крохмалем. Влийте половину молока в яєчну суміш і швидко перемішайте вінчиком. Перелийте суміш назад до молока, що залишилося, поставте на вогонь і заваріть крем. Додайте шматочок вершкового масла і ваніль. Затягніть харчовою плівкою в контакт (щоб уникнути скоринки і конденсату) та дайте охолонути.
  8. Збийте вершкове масло до білого кольору протягом 710 хвилин. Додайте цукрову пудру до смаку і ще раз збийте. Поступово додавайте заварний крем, не припиняючи збивання. Додайте подрібнене праліне.
  9. Зберіть тістечка. Розріжте коло на дві частини. На нижню частину відсадіть крем і закрийте верхньою. Трохи присипте цукровою пудрою і прикрасьте на свій смак.

Читайте також: Торт «Рив’єра»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: