PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кароліна Залевська: інтерв’ю із суперфіналісткою «МастерШеф» 2018

31.05.2018

Кароліна Залевська — надзвичайно щира та емоційна дівчина, яка точно знає, чого хоче, та впевнено йде до своєї мети. А хоче вона насамперед бути професійним кулінаром та справжнім майстром своєї справи. Така життєва позиція і привела Кароліну до суперфіналу найкулінарнішого шоу країни «МастерШеф» за участю підлітків. Як Кароліні вдалося пройти через складні випробування та як змінилося її життя після участі у проекті — читайте в ексклюзивному інтерв’ю.  

Дивитися онлайн: Суперфінал МастерШеф. Підлітки на Кулінарному випускному. 18 випуск

каролина залевская

Кароліно, коли розпочалася твоя кулінарна історія?

Мені здається, що я почала готувати приблизно з десяти років. І моєю фірмовою стравою були налисники. Справа в тому, що моя мама дуже смачно готувала цю страву, отож мене дуже зацікавив цей процес. Я вирішила зробити батькам сюрприз і приготувала налисники, від яких вони були просто в захваті. Згодом я навчилася готувати прості страви, а коли народилася маленька сестричка, то я вже тішила її смачненьким. Поступово я вишукувала цікаві рецепти, переймала досвід бабусі та мами, які надзвичайно смачно готують.

Одного разу  я, не спавши кілька ночей, напекла чимало смаколиків для шкільного ярмарку. Вчителі тоді дуже розхвалювали мою випічку та навіть брали рецепти. З того часу я захопилася кондитерськими виробами, почала пекти торти до днів народження рідних. І вже зараз я отримую багато замовлень від постійних клієнтів.

До того ж ти вирішила займатися кулінарією професійно?

Так, я вирішила стати кухарем, хоча мене всі відмовляли. Батьки та родичі як тільки не вмовляли облишити цю ідею. Вони вважали, що ця робота для мене занадто важка, що я не впораюсь, стоячи цілий день на ногах. Мама дуже хотіла, щоб я стала журналістом, адже дуже люблю розмовляти. Але я у 15 років вирішила довести батькам, що буду все ж таки кухарем, та пішла влашовуватися на роботу у кав’ярню. І в мене це вийшло! Я поєднувала навчання та роботу, попри обурення батьків. Втім, коли вони побачили, що я заробляю гроші та не здаюсь, то змінили свою думку.

А що тебе підштовхнуло до участі у «МастерШеф»?

«МастерШеф» завжди був для чимось таким, на що я рівнялася. Це моя кулінарна казка! Це мрія, яка колись здавалася недосяжною! Раніше я надсилала анкети на дитячий кастинг, але за віком не проходила. Тоді це була справжня драма для мене! А коли з’явилася реклама кастингу для підлітків, то я подумала, що це мій шанс. Потім я вагалася, адже вважала, що це не мій рівень і мене точно не візьмуть. Я навіть радилася із панотцем, який, до речі, сказав, що варто спробувати. На самому кастингу я вже була щасливою лише через те, що туди потрапила! Тим часом батьки дуже переймалися, адже боялися, що у разі відмови мені буде дуже боляче. І врешті-решт я почула три «так».

Як ти себе почувала на знімальному майданчику? Чи було тобі складно працювати у режимі зйомок?

З одного боку, «МастерШеф» дав мені великий поштовх та бажання розвиватися саме в напрямі кулінарії. Крім того, я навчилася контролювати свої емоції та стала більш врівноваженою, я загартувала свою нервову систему після усіх пережитих стресів, я навчилася знаходити спільну мову з різними людьми. Все це мені зараз дуже допомагає у житті, адже деякі речі я сприймаю інакше. За час зйомок я пережила так багато різноманітних емоцій: від розчарувань до ейфорії. Мені та Ярику Вархоляку можна присудити звання головних панікерів проекту. Отож, досвід, здобутий на «МастерШеф» не купиш ні за які гроші!

Розкажи про вашу дружбу з Настею Кобиляцькою.

Вперше її побачивши, я подумала: боже мій, прийшла сюди ботанша, яка буде мудрувати та щось із себе вдавати. Мені здавалося, що таких самовпевнених я не люблю, але якось так неочікувано ми здружилися. За характерами ми різні, але нас об’єднала любов до кулінарії. Пам’ятаю, як ми до першої ночі або навіть до ранку сидимо та з червоними очима перекладаємо рецепти з англійської. На проекті ми стали підтримкою одна одній. І це, мабуть, безцінний подарунок нам від «МастерШеф»: виграш ти витратиш, а от дружба все одно залишиться.

Чи були такі випадки, що з кимось не склалися хороші стосунки?

На проекті я ні з ким не ворогувала, але інколи деякі учасники мене просто доводили до сказу. Поза камерами у нас час від часу були справжні розборки. Після деяких ефірів я змінила думку щодо Саші Шульги, повністю розчарувавшись у ньому. Також у мене була неймовірна кількість конфліктів із Сашею Лукомським — ми постійно сварилися! Мене дратувало те, що він багато чого не знав, що він не вчився і все одно проходив далі.

Які конкурси тобі сподобалися найбільше?

Мені дуже запам’ятався конкурс, коли приїздили батьки. Тоді як до інших учасників виходили мами, до мене йшов тато. Я його дуже люблю, але в той момент мені хотілося плакати. Адже мій тато вдома навіть рідко робить собі чай. На той момент це була просто катастрофа! Та врешті-решт мій тато справився настільки ідеально, що страва навіть вийшла кращою за оригінал. Вдома мама вже змусила його приготувати це кальцоне!

Ще одним незабутнім конкурсом став той, коли необхідно було приготувати десерт, схожий на основну страву. Мені тоді дісталися суші! Спочатку я запанікувала, але потім приготувала найкращу страву, як виявилося!

Нещодавно Марк Левинський відкрив таємницю Француза (Антона Квасова). Виявляється, він в тебе закоханий!

Просто Марку потрібно відірвати язика! (Сміється. — Прим. ред.) Насправді це правда. При чому я дізналася про це дуже несподівано та не сприйняла це серйозно. Потім Француз на фіналі зізнався, що я йому дуже подобаюся. Справа в тому, що Марк та Француз — найкращі друзі, тому, звісно, Марк про це дізнався першим та вирішив усім розповісти. Я до Француза ставлюся дуже добре, але лише як до друга. Втім, він не здається і досі.

А з Марком ви просто друзі?

Марк мені просто як брат! Ми з ним дуже схожі своєю емоційністю.Це людина, яка мене страшенно дратує, яку постійно хочеться вбити — але ні, ми дуже добре дружимо! Ми стільки разів з ним сварилися, але, окрім сварок, ми завжди один одного підтримували та захищали. І я єдина дівчина на проекті, на яку не діяли його «чари».

Кароліно, розкажи про свою стратегію на суперфіналі.

Перед суперфіналом я була дуже виснаженою, адже вичавила з себе всі соки на останньому конкурсі у фіналі. На той час я не спала вже кілька діб, мої нерви здавали та хотілося все залишити. Але все ж таки я зібралася та вийшла на вирішальну битву. Моя стратегія полягала в тому, щоб приготувати прості страви, але зробити їх максимально вишуканими за смаком. Я хотіла довести свій професіоналізм та виправдати своє місце на проекті. Приготувати якийсь делікатес набагато легше, адже він сам по собі є вишуканим. На мою думку, набагато складніше з простих продуктів створити вишукану страву та здивувати смаком.

Я розуміла, що в останнє виходжу на цю кухню та в останнє буду тут щось готувати. Тому я просто насолоджувалася цим моментом — вперше за весь час проекту я була спокійною, як ніколи. Я хотіла кайфонути від своєї справи. Того дня я не бігла за перемогою, тому що для себе я вже перемогла. Також я щиро бажала перемоги Насті, оскільки для мене вона — крутий талановитий кулінар. І свою перемогу Настя здобула заслужено, адже вона живе кулінарією.

Чи очікувала ти, що Таня Куриленко пройде в суперфінал?

Взагалі на останньому конкурсі перед суперфіналом я думала, що все ж таки пройде Юра Турчин. І хоча я не очікувала, що Таня буде у суперфіналі, все ж таки вона молодець, адже дуже виросла за цей час. Скажімо так, починаючи з перших конкурсів вона виросла на дві голови як кулінар.

Які в тебе творчі плани на майбутнє?

Мої плани вже розписані на кілька років уперед. Я зрозуміла, що не буду зупинятися на досягнутому. І після закінчення коледжу я планую вступити на заочне та паралельно працювати на кухні. До того ж я прагну дуже багато навчатися протягом наступних трьох років, відвідувати кулінарні курси та школи, адже межі знанням немає. І в найближчий час я планую вступити до Кулінарної академії, а влітку хочу практикуватися на кухні. Згодом я точно відкрию свій заклад у Житомирі, чого б мені це не вартувало! Також я б із задоволенням відкрила кулінарну школу у місті, де б проходили мастер-класи та різноманітні заходи. А найближчим часом ми разом із Настею плануємо провести спільні мастер-класи.

Читайте також: Вершкове морозиво з лимонним курдом: рецепт від Кароліни Залевської

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: