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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Мирослава Стандратюк: «МастерШеф» дав мені унікальні знання

МастерШеф

У 12 випуску «МастерШеф» підлітків покинула добра та старанна Мирослава Стандратюк. Дівчина завжди тягнулася до знань і, потрапивши на проект, максимально використовувала свій шанс. Так склалося, що на битві «чорних» Мирославі не вдалося правильно приготувати свинину, чому дуже здивувалися судді. В ексклюзивному інтерв’ю для stb.ua Мирослава розповіла, що ж тоді пішло не так.

мирослава стандратюк

Мирославо, розкажи, з чого почалося твоє захоплення кулінарією?

Готувати я почала приблизно з семи років, але на перших порах це були дуже прості страви: омлет або вермішель. Але поступово я все більше цікавилася кулінарією, мені хотілося дізнатися, як шефи створюють такі дивовижні страви. Я самостійно вивчала рецепти, дізнавалася, як можна досягти правильного смаку, як презентувати страву. Також я завжди намагалася експериментувати з рецептами, вносити свою «родзинку».

І потім ти вирішила прийти по знання на «МастерШеф»…

Одного разу, переглядаючи випуск «МастерШеф», я помітила рекламу про кастинг на проект. За віком я якраз підходила, тому вирішила спробувати свої сили. Звичайно, мені було страшно: я — дівчина з села, тому не мала досвіду роботи з деякими делікатесами, наприклад, із морепродуктами. Але мої сумніви розвіяла «Школа Успіху» братів Кличко, де нас вчили завжди боротися за свою мрію. Тому я вирішила все ж скористатися таким шансом і пройти кастинг на «МастерШеф».

А як ти обирала страву для кастингу?

Обрати страву для кастингу — це непросте завдання, адже потрібно було вкластися у 45 хвилин і, якщо щось піде не так, встигнути переробити. І моя страва — запечене куряче філе — була дуже ризикованою, тому що його можна легко пересушити. Також я розглядала варіант із равіолі або лазаньєю, але все ж зупинилася на курці та не помилилася.

мирослава стандратюк

Ти на проекті пройшла досить багато випробувань і, мабуть, встигла багато чому навчитися…

Так, я дуже багато чому навчилася за час участі у проекті! Я встигла попрацювати з дуже незвичними продуктами, навчилася підбирати до них соуси — а цього у книжках не навчать, тут потрібна практика. Те, що нам дав «МастерШеф», — це унікальні знання! Так, ми помилялися, але на них же і навчалися.

Мирославо, розкажи про своє капітанство. Здавалося, що ти дуже засмутилася, коли стала капітаном у конкурсі з рейтингами. Невже для вас капітанство автоматично прирівнюється до чорного фартуха?

Насамперед капітанство — це велика відповідальність. І у тому конкурсі якраз дуже багато залежало від капітана. Тоді я була просто шокована, я не очікувала, що вдруге стану капітаном. Все ж довелося взяти себе в руки і налаштуватися на це завдання, але, на жаль, моя команда програла.

Але тоді ти вирішила схитрувати і застосувати стратегію неправильного рейтингу…

Я думала, що ця стратегія реально спрацює, адже я вже бачила цей конкурс у минулому сезоні «МастерШеф». Той, хто добре готує, може виграти і, відповідно, взяти більше продуктів. Але вийшло навпаки: Настя, на яку я робила ставку, програла.

мирослава стандратюк

Після цього конкурсу ти вже потрапила на битву «чорних». Як пройшло для тебе таке випробування?

На перший погляд, битва «чорних» була простою, але насправді було дуже складно правильно розподілити час, прорахувати кожен крок. Ще одна складність полягала в тому, що не вистачало конфорок: адже у кожного було по кілька процесів, які вимагали тривалого приготування. Ми намагалися рівномірно розподілити поверхні між собою, щоб кожен встиг приготувати свою страву. Але ближче до кінця конкурсу мені стало дуже погано, почалася нудота, боліла голова, тому я змушена була пропустити один хід. Потім я попросила хлопців, щоб мене пропустили, адже я практично нічого не зробила. І так вийшло, що я побігла до поверхонь три рази поспіль.

Чому ж у тебе не вийшла страва? Адже судді були впевнені, що зі свининою ти точно впораєшся.

Так, дійсно, вдома я дуже часто готувала свинину. І побачивши свою страву, я навіть зраділа, адже думала, що у мене все вийде. Передусім я обсмажила м’ясо, а потім поставила в духовку запікати. Але коли я скуштувала м’ясо, воно мені не сподобалося і здалося трохи сирим. І саме в цей момент мені стало погано, я знепритомніла, від чого пропустила хід і не встигла досмажити його на сковорідці. Відповідно, м’ясо виявилося дуже жирним. До того ж, час спливав і потрібно було робити презентацію. Тобто, досмаживши м’ясо, я б не встигла його презентувати.

На той момент ти вже розуміла, що можеш покинути проект?

Перед битвою «чорних» я себе налаштовувала на позитив і вірила, що все буде добре. Але вже коли ми слухали вердикти, я розуміла, що суперники впоралися краще. У Артура було смачна страва і при цьому вона гарно виглядала. У Олега теж страва була дуже схожа на оригінал. Деякі сумніви викликала страва Ярика, але все ж таки у мене зауважень було більше. Судді зазначили, що свинина була недосмажена і скоринка недостатньо хрустка. І коли сказали, що є одна страва, яку неможливо подати в ресторані, я вже все зрозуміла. Хоча, звичайно, надія на краще залишалася до останнього.

мирослава стандратюк

Чи може бути дружба серед конкурентів? Тобі вдалося з кимось побудувати хороші стосунки за час зйомок?

Найчастіше на кухні «МастерШеф» ми працювали в командах. Але яка ж може бути командна робота серед конкурентів? Тому ми не могли залишатися суперниками на всі сто відсотків. Я дуже добре спілкувалася з Марічкою Яківчук, Ярославом Гринчуком, Юрою Турчиним, Сашком Шульгою, Наташею Макогон, Танею Куриленко. Ми дуже схожі, тому і зійшлися, навіть рецепти разом вчили. Так, я розумію, що це конкурс, але тут є і місце для дружби. Коли я покинула проект, друзі мене дуже підтримували. Ми і зараз продовжуємо спілкуватися.

А з ким, навпаки, було важко знайти спільну мову?

З початку проекту я дружила з Настею Кобиляцькою, але потім з нею було важко працювати в одній команді. Навіть не знаю, чому я в останньому конкурсі взяла її в свою команду, адже спілкуватися нам було не дуже комфортно. Також іноді мені було непросто з Марком: він заважав, на битвах «чорних» кричав з балкона. Все ж у критичних ситуаціях я завжди намагалася знаходити компроміси і миритися.

мирослава стандратюк

Тобі було складно повертатися до звичайного життя після такого активного періоду зйомок?

Щойно я повернулася додому, мені не вірилося, що вже більше не буде зйомок та конкурсів. Дуже складно було адаптуватися до нового графіку і ритму: я вже відвикла від школи, від уроків. У голові була тільки кулінарія, нові рецепти та експерименти. Після такої активної діяльності на «МастерШеф» відсидіти сім уроків у школі здавалося просто нестерпним. Але я вирішила не закриватися у чотирьох стінах, а продовжувала багато готувати.

Значить, кулінарія не зникла з твого життя після проекту?

Звичайно, ні! Я продовжую і далі займатися кулінарією та хочу пов’язати з цим своє подальше життя. Я не уявляю себе без кулінарії! І якщо я раніше ще сумнівалася щодо своєї майбутньої професії, то зараз вже все вирішено. Я хочу відкрити свій ресторанчик, кондитерську, тому кидаю всі сили на досягнення цієї мрії.

Читайте також: «МастерШеф» випуск 13: підлітки грали у «Крокодил»

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: