PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Женя Антощук: «МастерШеф» дав мені дуже хорошу базу

11.04.2018

У 10 випуску «МастерШеф» підлітки попрощалися з Женею Антощук — найменшою, але при цьому дуже сильною учасницею. Саме її штрудель Ектор Хіменес-Браво визнав найкращим за всі сезони «МастерШеф»! Проводжаючи Женю, Ектор також зазначив, що ця маленька дівчинка врятувала хлопців, що залишилися на проекті. Сама Женя згадує «МастерШеф» із ностальгією, вона вдячна за отриманий там досвід і твердо вирішила пов’язати своє майбутнє саме з кулінарією.

женя антощук

Женя, чому ти вирішила прийти на «МастерШеф»?

На той момент я вже визначилася зі своєю майбутньою професією і вирішила, що на «МастерШеф» зможу багато чому навчитися. Раніше я намагалася потрапити на 2 сезон «МастерШеф. Діти», але все-таки тоді я, мабуть, була ще не готова до такого проекту і не пройшла. А коли оголосили «підлітковий» кастинг, то я вже впевнено пройшла його і стала учасницею.

Як на твоє рішення брати участь у проекті відреагували батьки і друзі?

Коли я вперше спробувала свої сили, то мама мене дуже підтримувала, а вдруге вона вже трохи сумнівалася. Я тоді і сама була не до кінця впевнена у своїх силах, але все ж маленька надія була. А що стосується друзів, то перед першою спробою я відкрито всім говорила, що збираюся на кастинг. Але перед другою вже мовчала, щоб не наврочили. І це був такий міні-сюрприз для всіх.

женя антощук

Читайте також: Марк Левинський загравав одразу з двома дівчатами

Ти говорила, що твої стосунки з деякими однокласниками не дуже хороші. Чи змінилося щось після проекту?

Суттєво відносини не змінилися: ми як не розмовляли з окремими особами, так і не розмовляємо. Вони просто заздрять і все, кажуть: «Не дивно, що Женя так швидко приїхала додому». При цьому вони не знали, скільки випусків вже відзняли, хоча взагалі-то на той момент пройшло півпроекта.

А на проекті з ким з учасників ти по-справжньому здружилася?

У мене що в житті, що на проекті — з кимось дуже добре, а з кимось ніяк. В основному, я підтримувала з усіма нейтральні відносини. Найбільше спілкувалася з Наталею Макогон, Артуром МаляренкомСашком Шульгою, Ігорем Фоменком.

І все ж якісь конфлікти виникали на зйомках?

Я не хотіла дуже сильно з кимось конфліктувати, щоб не наживати собі ворогів на проекті. Якщо вже була якась напружена атмосфера, то я, звичайно, могла трохи дати волю емоціям. Особливо емоційною я була на битвах «чорних», коли мої страви залежали від інших людей.

женя антощук

Як батьки відреагували на запрошення взяти участь разом із тобою у конкурсі?

Як тільки-но я потрапила на проект, мама дуже чекала, що буде конкурс з батьками. А я, в свою чергу, сподівалася, що не вилечу до цього моменту. Все склалося добре, і я все-таки потішила батьків. Таким чином вони побували на легендарній кухні «МастерШеф», і мама спробувала свої сили в кулінарії.

Розкажи про отримання чорного фартуха. Ти вважаєш, що він заслужено тобі дістався?

Страва у нас з мамою однозначно не вдалася. Але це сталося не тому, що ми не змогли домовитися між собою або встановити контакт, а тому, що я сама не продумала деталі рецепта. Коли я сіла і проаналізувала, що було не так, то зрозуміла всі свої помилки. Потрібно було перш за все знати цей рецепт напам’ять. Адже всі інші страви, які були у учасників, я знала ідеально.

Коли вже вручили чорний фартух, мені було дуже соромно перед мамою і прикро. Все-таки мама вперше приїхала на проект, а я її так підвела. Мама ж була тільки моїми руками, за все інше відповідала одна я. Але тоді не можна було розкисати, потрібно було зібратися перед битвою «чорних», щоб надалі все було добре.

А інші учасники на балконі не підказували тобі рецепт?

Ну, мені не потрібна була їхня допомога, тоді хотілося тільки тиші, щоб можна було нормально спілкуватися з мамою. Мені ще «пощастило» з сусідами — з Танюшею Куриленко і Яриком Вархоляком. Таня так кричала рецепт «Тірамісу», я думала, що мене після зйомок повезуть до лора. А коли мама Ярика відкрила духовку з профітролямі, то я зрозуміла, що це «ховайся, Педро». Ярик тоді так кричав, наче його різали. Тому на той момент я думала не про допомогу, а про тишу.

женя антощук

Читайте також: Ексклюзивні фото «МастерШеф»: підлітки побачили батьків

Розкажи про битву «чорних». Ви вперше готували не по одній, а по чотири страви. Наскільки складною вона була саме для тебе?

Ця битва була дійсно складною для мене. Вона була дуже стресовою, адже перед кожним раундом потрібно було заново збиратися і налаштовуватися. На першій битві «чорних» у величезній каструлі було набагато простіше: одну страву приготував і чекаєш вердикту. А тут було чотири страви і, відповідно, чотири вердикти. З одного боку, страви були не найскладніші, але в той же час на кожну давали лише по 15 хвилин.

Рішення суддів було несподіваним для тебе?

Тоді я не знала точно, хто ж вилетить. В принципі, шанси залишитися були у кожного. У Ярика був гарний на вид айолі, у Артура був відмінний сабайон — я такого зроду не бачила, у Саші теж візуально непоганий соус. Мій же лимонний курд спочатку був недостатньо солодким. У мене був час, і я вирішила зварити ще один соус, але він вийшов ще гірше першого. Я дуже сильно переживала, але сподівалася, що Ектор не помітить недоліки. Але коли Ектор показав мені консистенцію соусу, то все вже стало зрозуміло. Адже на початку цього раунду він дав зрозуміти, що консистенція дуже важлива.

І як тебе зустріли батьки після поразки?

Мені було дуже соромно перед мамою, що я ось так вилетіла. Але мама мене заспокоїла, вона сказала, що я у свої 13 років пройшла досить довгий шлях, потрапила у «двадцятку» і дійшла до 10 випуску. Батьки поставилися з розумінням і підтримали.

женя антощук

Зараз вже минув час після зйомок, ти встигла багато чого проаналізувати… Скажи, що ж дав тобі «МастерШеф»?

«МастерШеф» дав мені дуже гарну базу, нові знання, з якими навіть зараз можна йти працювати. Я дуже вдячна суддям, що вибрали мене у «двадцятку». Тоді я прийшла з млинцями: здавалося б, проста страва, але Ектор мене підтримав. Крім того, на проекті я навчилася контролювати свої емоції, бути більш терплячою. І в цілому від самого знімального процесу залишилися незабутні враження — такого зі мною ще не було!

Виходить, що ці зйомки були для тебе першими?

Я займаюся в хореографічному ансамблі, і наші виступи часто знімають, беруть інтерв’ю. Але ці зйомки, звичайно, не зрівняються з професійними зйомками «МастерШеф», де все набагато масштабніше і серйозніше. Пам’ятаю, як щоранку спочатку ти йдеш на грим, де накладають тонну «тоналки», налаштовують звук, потім зйомки конкурсів, інтерв’ю… У мене ще була проблема з окулярами, адже вони постійно відсвічували, тому доводилося спеціально під них налаштовувати світло. А пізно ввечері вже потрібно знімати грим, приводити себе до ладу, поспати кілька годин і знову на зйомки. З одного боку, це дуже сильно стомлює, але коли ти вилітаєш, то хочеться все пережити заново, побачити суддів, зануритися в цю атмосферу. Це не передати словами!

Як зараз йдуть твої справи з кулінарією?

Я продовжую практикуватися в кулінарії, готувати для рідних, в тому числі і на свята. І майбутнє своє теж планую пов’язати з кулінарією: сподіваюся, що подальшу професійну освіту поїду здобувати до Польщі.

Єва Ніколаєва

Читайте також: Чому Настя Кобиляцька проголосувала проти Кароліни Залевської

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: