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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Шоколадна тарталетка: рецепт від Мирослави Стандратюк

МастерШеф

Мирослава Стандратюк зарекомендувала себе як дуже здібна та старанна учасниця «МастерШеф» — вона завжди прагне отримувати нові знання та опановувати прийоми високої кухні. Мирослава мріє у майбутньому відкрити власний ресторан. А зараз дівчина радо поділилася з нами рецептом улюбленого десерту — шоколадної тарталетки з шоколадним мусом та виноградно-лимонним курдом.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 240 г
  • холодне вершкове масло — 100 г
  • цукрова пудра — 80 г
  • какао — 10 г
  • яйце — 1 шт.

Інгредієнти для шоколадного мусу:

  • шоколад чорний 78% — 180 г
  • вода — 150 г
  • цукор — 1 ст. л.

Інгредієнти для виноградно-лимонного курду:

  • сік одного лимона
  • виноградний сік — 100 мл
  • яєчний жовток — 4 шт.
  • борошно — 1 ст. л.
  • вершкове масло — 30 г

Інгредієнти для грильяжа:

  • вода — 50 мл
  • цукор — 150 г
  • лимонний сік — 20 мл
  • грецькі горіхи — 230 г
  • кунжут — 20 г

Інгредієнти для безе:

  • яєчний білок — 2 шт.
  • цукор — 110 г
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.

Читайте також: Торт «Молочна дівчинка»: рецепт від Артура Маляренка

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте шоколадне пісочне тісто. Змішайте какао, борошно, цукрову пудру і масло та зробіть крихту. У готову крихту додайте яйце та замісіть тісто. Покладіть тісто у холодильник на 20 хв.
  2. Розкатайте тісто товщиною 3—5 мм і сформуйте тарталетки. Перед випіканням проколіть виделкою багато дірочок на тарталетках.
  3. Випікайте тарталетки у розігрітій до 160 °С духовці. Час випікання залежить від товщини самого тіста.
  4. Приготуйте шоколадний мус. Шоколад, воду і цукор поставте на водяну баню, обов’язково помішуючи лопаткою. Коли шоколад розтопиться, поставте  суміш на лід і збивайте вінчиком до загустіння. Якщо шоколадний мус буде дуже густий, то можна додати трохи води і збити ще раз. Залиште шоколадний мус при кімнатній температурі.
  5. Приготуйте виноградно-лимонний курд. Збийте у сотейнику лимонний та виноградний соки, цедру лимона, жовтки і борошно та поставте на вогонь. Обов’язково помішуйте, щоб не утворилися грудочки. Коли курд загусне, додайте до нього вершкове масло та перемішайте.
  6. Приготуйте грильяж. Воду, лимонний сік та цукор поставте на вогонь та пам’ятайте, що цю масу не можна мішати. Варіть до золотистого кольору і потім додайте грецькі горіхи та кунжут. Перемішайте грильяж та варіть ще 1—1,5 хв. Викладіть грильяж на пергамент та дайте йому затвердіти. Коли він затвердіє, поламайте його на маленькі шматочки.
  7. Приготуйте безе. Білки збийте до піни (м’яких піків) та потроху додавайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Збивайте до твердих піків. Духовку розігрійте до 50 °С. За допомогою кондитерського мішка викладіть на деко маленькі безе. Випікайте їх до кавового кольору.
  8. Для презентації на тарталетку викладіть шоколадний мус, а зверху — виноградно-лимонний курд. Прикрасьте десерт грильяжем та безе.

Читайте також: Торт «Червоний оксамит»: рецепт від Антона Квасова

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.