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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт «Червоний оксамит»: рецепт від Антона Квасова

МастерШеф

Антон Квасов, відомий на «МастерШеф» як Француз, покинув проект у 3 випуску. Але Антон продовжує серйозно займатися кулінарією: хлопець закінчує професійне навчання та готує торти на замовлення. Француз поділився з нами рецептом одного зі своїх найулюбленіших десертів — торта «Червоний оксамит». Ефектний на вигляд, цей торт не менш чудовий на смак! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт торта «Червоний оксамит» від Антона Квасова.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 330 г
  • какао — 15 г
  • сода — 4 г
  • розпушувач — 6 г
  • сіль — 4 г
  • червоний гелевий барвник — 1—2 ч. л.
  • кефір — 280 г
  • цукор — 300 г
  • вершкове масло — 150 г
  • олія — 150 г
  • яйця — 3 шт.
  • ванільний екстракт — 2 ч. л.
  • лимонний сік — 1 ст. л.

Інгредієнти для крему:

  • добре охолоджені вершки 33% — 400 г
  • цукрова пудра — 185 г
  • маскарпоне — 400 г
  • лимонний сік — 3 ст .л.
  • ванільний екстракт — 1 ч. л.

Читайте також: Антон Квасов: Француз не дасть себе забути

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте коржі. Масло збийте з цукром до кремоподібного стану. Введіть яйця по одному і додайте ванільний екстракт, олію, сік лимона, кефір та барвник.
  2. Просійте борошно, какао, розпушувач, соду і сіль та введіть у рідку частину тіста у три прийоми.
  3. Розподіліть тісто на три однакові частини, обмотайте їх у харчову плівку та залиште в холодильнику на ніч.
  4. Помістіть корж у форму діаметром 22 см і випікайте в духовці при температурі 175 °C протягом 30 хвилин (час залежить від потужності духовки, випікати потрібно до готовності, не змінюючи температуру). Готовий корж викладіть із форми і дайте охолонути 15 хв. Те ж саме виконайте з іншими коржами.
  5. Огорніть коржі у харчову плівку і поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
  6. Приготуйте крем. Дуже холодні вершки збийте до пишної маси з цукровою пудрою. Далі в отриману вершкову суміш силіконової лопаткою обережно введіть маскарпоне. Додайте лимонний сік, ванільний екстракт. Охолодіть крем.
  7. Обріжте боки коржів, використовуючи тарілку меншого діаметру. Обрізки перетріть на крихту, щоб прикрасити нею торт.
  8. Зберіть торт. На підставку для торта покладіть трохи крему, зверху на який помістіть корж. На корж щедро викладіть шар крему, товщиною 0,7—1 см. Виконайте те ж саме з іншими коржами. Залишками крему обмажте торт з усіх боків та обережно вирівняйте лопаткою.
  9. Прикрасьте торт заздалегідь підготовленою крихтою так, як дозволить ваша фантазія. Також за бажанням можна прикрасити десерт інжиром і полуницею.

Читайте також: Шоколадний медовик: рецепт від Кароліни Залевської

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: