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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

У 5 випуску «МастерШеф» підлітки розгадували кулінарні ребуси

МастерШеф

28 лютого у 5 випуску «МастерШеф» підлітки готували шість різних страв, не знаючи ані назв, ані рецептів. Від суддів вони отримали тільки підказки, за якими слід було визначити рецепт самостійно. Кому це вдалося блискуче, а хто зовсім заплутався і отримав чорний фартух — читайте в матеріалі?

мастер шеф випуск 5

На продовження теми шпигунства судді запропонували учасникам розгадати кулінарні ребуси. Підлітки повинні були приготувати шість страв, опираючись на підказки. У когось були девайси, у когось — необхідні інгредієнти, а комусь дістався асоціативний ряд. Завдання кожного з учасників — відгадати рецепт та об’єднатися з двома іншими людьми, яким випало те ж саме. У разі невдачі всі троє мали отримати чорні фартухи.

мастер шеф випуск 5

Методом проб і помилок підлітки все-таки поділилися на шість «трійок». Таким чином, Настя Кобиляцька, Ярік Вархоляк та Юра Турчин приготували французький десерт «Різдвяне поліно», і хоча вони не прикрасили його характерним «сучком», але їхній бісквіт був смачним і добре просоченим кремом. У Марічки Яківчук, Саші Шульги та Жені Антощук теж був десерт — американський торт «Червоний оксамит». Суддям сподобалася їхня презентація, але у кремі хотілося відчути більше кислинки маскарпоне. До слова, їхньому смаколику і дістався титул найкращої страви цього конкурсу.

мастер шеф випуск 5

У всіх інших команд було чимало помилок, причому там, де судді їх найменше очікували. Наприклад, Марк Левинський, Таня Куриленко і Кароліна Залевська за задумом журі повинні були приготувати суп лагман — популярну страву середньоазіатської кухні. Але підлітки вирішили, що їхнє завдання — в’єтнамський суп фо. Учасників врятувало тільки те, що у них був певний набір інгредієнтів, тому їхній псевдо-фо був дуже схожий на лагман. Саша Лукомський, Наташа Макогон та Ярослав Гринчук під час приготування фаршированої щуки — досить поширеної страви у наших широтах — примудрилися її запекти замість того, щоб зварити. Крім того, презентація, на думку суддів, у них була просто жахливою.

мастер шеф випуск 5

Ігор Фоменко, Мирослава Стандратюк і Ліза Дідковська готували досить просту страву італійської кухні — кальцоне. Але вони допустили грубу помилку, зробивши неправильну форму, — замість півмісяця було коло. До того ж тісто вийшло сирим і начинки було мало. Артур Маляренко, Геворг Галстян і Олег Пархоменко відзначилися з десертом «Пташине молоко». Спочатку, за порадою Жені, вони зібралися готувати якийсь торт «Молочна дівчинка», назву якого почули уперше. Ектор був дуже здивований цим і м’яко натякнув, що підлітки помиляються. У підсумку, вони все ж взялися за «Пташине молоко», але у хлопців вийшов просто бісквіт у шоколаді.

мастер шеф випуск 5

Після всього побаченого судді підбили підсумки: найкращими виявилися страви «Різдвяне поліно» та «Червоний оксамит». Від лагмана та фаршированої щуки вони чекали набагато більшого, але все ж відправили їхніх творців на балкон. А ось чорні фартухи дісталися одразу двом командам, що готували кальцоне і «Пташине молоко».

Читайте також: У 5 випуску «МастерШеф» підлітки зашифрували рецепти

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: