PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Шоколадний медовик: рецепт від Кароліни Залевської

26.02.2018

Кароліна Залевська — одна з найсильніших та найбільш цілеспрямованих учасників на «МастерШеф». За професіоналізм і гарне почуття гумору дівчину полюбили як підлітки на «МастерШеф», так і глядачі. У Кароліни чудово виходять десерти, тому вона з радістю поділилася рецептом одного з них. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати шоколадний медовик від Кароліни Залевської.

Інгредієнти для тіста:

  • яйця —  6 шт.
  • вершкове масло — 150 г
  • мед — 225 г
  • цукор — 250 г
  • борошно — 850г
  • сода — 30 г
  • лимонний сік — 30 мл
  • какао — 80 г

Інгредієнти для крему:

  • сметана 20% — 1 л
  • вершки від 30% — 300 мл
  • цукрова пудра — приблизно 400 г

Читайте також: Торт «Рив’єра»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

Спосіб приготування:

  1. На парову баню поставте масло, цукор та мед — розтоплюйте до однорідності. Потім охолодіть масу, вона повинна бути теплою.
  2. Поступово введіть яйця, збиваючи вінчиком.
  3. Погасіть соду лимонним соком або оцтом та додайте її у масу.
  4. Просійте 600-700 г борошна та какао і додайте їх у масу.
  5. Вимісіть тісто: воно має бути ледве теплим і зовсім трохи стікати з лопатки.
  6. Деко застеліть пергаментом для випікання та посипте борошном.
  7. Тонко розкатайте корж, постійно посипаючи борошном його та скалку. Проколіть виделкою та випікайте приблизно 5 хвилин при 180 °C. Загалом повинно вийти 4-6 коржів, залежно від бажаного діаметра.
  8. Приготуйте крем. Необхідно окремо збити сметану з цукровою пудрою та окремо — охолоджені вершки. Перемішайте збиті вершки та сметану.
  9. Вирівняйте края охолоджених коржів, відрізаючи зайве, та перемажте їх кремом.
  10. Залиште торт у холодильнику на декілька годин. Прикрасьте за бажанням.

Читайте також: Торт «Литвинка»: рецепт від Тетяни Литвинової

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com