PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+PCEtLVN0aWNreSBSaWdodC0tPg0KDQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowOyB9DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxMzQwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE1MDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMjQwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQo8L3N0eWxlPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgLS0+DQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzM0MDc0OTY4MyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт «Рив’єра»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

МастерШеф

7 лютого у другому випуску «МастерШеф» підлітки пройшли через перші випробування. Учасниця Анастасія Кобиляцька показала прекрасні результати: вона перемогла у битві капітанів і привела свою команду до перемоги у двох конкурсах. На сьогодні дівчина одна з найсильніших кухарів-аматорів на проекті та впевнено йде до перемоги. Читайте в нашому матеріалі рецепт торта «Рив’єра» від Насті Кобиляцької.

Дивіться прямо зараз: Мастер Шеф 3 випуск від 14.02.2018

Читайте також: Торт «Молочна дівчинка»

Інгредієнти для шоколадного бісквіта без борошна:

  • шоколад 60—70% — 120 г
  • вершкове масло — 85 г
  • цукор — 110 г
  • какао — 1 ч. л.
  • жовток — 2 шт.
  • білок — 6 шт.
  • яйце — 1 шт.

Інгредієнти для лимонного крему:

  • цукор — 110 г
  • цедра з 1,5 лимона
  • яйце — 2 шт.
  • сік 2 лимонів
  • вершкове масло — 150 г

Інгредієнти для шоколадного мусу:

  • вершки 33% — 240 г
  • яйце — 2 шт.
  • жовток — 4 шт.
  • чорний шоколад  60—70% — 225 г
  • цукор — 70 г
  • вода — 15 г

Спосіб приготування:

  1. Для шоколадного бісквіта: розтопіть шоколад і остудіть до температури не більше 40 градусів.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збийте з 30 г цукру, додайте какао і продовжуйте збивати 3—4 хвилини.
  3. Додайте до маси яйце і жовтки, продовжуйте збивати до кремової консистенції. Введіть у масу розтоплений темний шоколад і вимішуйте силіконовою лопаткою.
  4. Збийте білки до м’яких піків, поступово введіть цукор, що залишився. Збийте масу до густих стоячих піків.
  5. Збиті білки поступово введіть у шоколадне тісто у кілька прийомів.
  6. Розігрійте духовку до 180 °C. На пергаментному папері зі зворотного боку намалюйте чотири кільця діаметром 22 см. Перекладіть тісто у кондитерський мішок і відсадіть коржі. Вирівняйте верх коржів. Випікайте коржі 25—30 хвилин.
  7. Для лимонного крему: змішайте цедру з цукром, перекладіть у ківш, додайте лимонний сік і яйце. Перемішайте і доведіть масу до загустіння на водяній бані.
  8. Остудіть лимонну масу до 60 °C, збийте вершкове масло кімнатної температури до повітряної гладкої маси. Поступово додавайте у масло лимонну масу і збивайте приблизно 7—10 хвилин до еластичності.
  9. Форму з високими бортами діаметром 22 см обгорніть ацетатною або харчовою плівкою. Вилийте крем у форму, поставте у морозильну камеру на 2 години до повної заморозки.
  10. Для шоколадного мусу: жовтки і яйця збийте до однорідності.
  11. Зваріть сироп: цукор і воду прогрійте до 120 °C. Коли температура сиропу сягне 110 °C, потрібно продовжити збивати яйця на середній швидкості. При 120 °C, не припиняючи збивання яєць, введіть сироп тонкою струйкою по стінці миски.
  12. Після додавання сиропу збільшіть швидкість міксера до максимальної: маса повинна збільшитися у кілька разів і стати світлою та пишною.
  13. У розтоплений темний шоколад кімнатної температури додайте збиті вершки частинами і вимішуйте.
    Поступово додайте в яєчну масу шоколадну і вимішуйте.
  14. Зберіть торт: дістаньте з форми заморожений лимонний крем. Форму огорніть бортовою стрічкою.
  15. Спочатку викладіть перший корж, 1/3 шоколадного мусу, другий корж трохи притисніть, далі покрийте трохи шоколадним мусом.
  16. Викладіть заморожений лимонний крем і притисніть. Зверху викладіть трохи мусу, а на нього третій корж. Змастіть залишками мусу і притисніть останній корж.
  17. Поставте готовий торт в холодильник на ніч, щоб коржі просочилися.

Читайте також: Торт «Литвинка»: рецепт від Тетяни Литвинової

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: