PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Торт «Рив’єра»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

12.02.2018

7 лютого у другому випуску «МастерШеф» підлітки пройшли через перші випробування. Учасниця Анастасія Кобиляцька показала прекрасні результати: вона перемогла у битві капітанів і привела свою команду до перемоги у двох конкурсах. На сьогодні дівчина одна з найсильніших кухарів-аматорів на проекті та впевнено йде до перемоги. Читайте в нашому матеріалі рецепт торта «Рив’єра» від Насті Кобиляцької.

Дивіться прямо зараз: Мастер Шеф 3 випуск від 14.02.2018

Читайте також: Торт «Молочна дівчинка»

Інгредієнти для шоколадного бісквіта без борошна:

  • шоколад 60—70% — 120 г
  • вершкове масло — 85 г
  • цукор — 110 г
  • какао — 1 ч. л.
  • жовток — 2 шт.
  • білок — 6 шт.
  • яйце — 1 шт.

Інгредієнти для лимонного крему:

  • цукор — 110 г
  • цедра з 1,5 лимона
  • яйце — 2 шт.
  • сік 2 лимонів
  • вершкове масло — 150 г

Інгредієнти для шоколадного мусу:

  • вершки 33% — 240 г
  • яйце — 2 шт.
  • жовток — 4 шт.
  • чорний шоколад  60—70% — 225 г
  • цукор — 70 г
  • вода — 15 г

Спосіб приготування:

  1. Для шоколадного бісквіта: розтопіть шоколад і остудіть до температури не більше 40 градусів.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збийте з 30 г цукру, додайте какао і продовжуйте збивати 3—4 хвилини.
  3. Додайте до маси яйце і жовтки, продовжуйте збивати до кремової консистенції. Введіть у масу розтоплений темний шоколад і вимішуйте силіконовою лопаткою.
  4. Збийте білки до м’яких піків, поступово введіть цукор, що залишився. Збийте масу до густих стоячих піків.
  5. Збиті білки поступово введіть у шоколадне тісто у кілька прийомів.
  6. Розігрійте духовку до 180 °C. На пергаментному папері зі зворотного боку намалюйте чотири кільця діаметром 22 см. Перекладіть тісто у кондитерський мішок і відсадіть коржі. Вирівняйте верх коржів. Випікайте коржі 25—30 хвилин.
  7. Для лимонного крему: змішайте цедру з цукром, перекладіть у ківш, додайте лимонний сік і яйце. Перемішайте і доведіть масу до загустіння на водяній бані.
  8. Остудіть лимонну масу до 60 °C, збийте вершкове масло кімнатної температури до повітряної гладкої маси. Поступово додавайте у масло лимонну масу і збивайте приблизно 7—10 хвилин до еластичності.
  9. Форму з високими бортами діаметром 22 см обгорніть ацетатною або харчовою плівкою. Вилийте крем у форму, поставте у морозильну камеру на 2 години до повної заморозки.
  10. Для шоколадного мусу: жовтки і яйця збийте до однорідності.
  11. Зваріть сироп: цукор і воду прогрійте до 120 °C. Коли температура сиропу сягне 110 °C, потрібно продовжити збивати яйця на середній швидкості. При 120 °C, не припиняючи збивання яєць, введіть сироп тонкою струйкою по стінці миски.
  12. Після додавання сиропу збільшіть швидкість міксера до максимальної: маса повинна збільшитися у кілька разів і стати світлою та пишною.
  13. У розтоплений темний шоколад кімнатної температури додайте збиті вершки частинами і вимішуйте.
    Поступово додайте в яєчну масу шоколадну і вимішуйте.
  14. Зберіть торт: дістаньте з форми заморожений лимонний крем. Форму огорніть бортовою стрічкою.
  15. Спочатку викладіть перший корж, 1/3 шоколадного мусу, другий корж трохи притисніть, далі покрийте трохи шоколадним мусом.
  16. Викладіть заморожений лимонний крем і притисніть. Зверху викладіть трохи мусу, а на нього третій корж. Змастіть залишками мусу і притисніть останній корж.
  17. Поставте готовий торт в холодильник на ніч, щоб коржі просочилися.

Читайте також: Торт «Литвинка»: рецепт від Тетяни Литвинової

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: