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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Ектор Хіменес-Браво: Я був дуже бунтівним хлопцем

МастерШеф

31 січня стартує новий, унікальний у своєму роді сезон культового кулінарного проекту «МастерШеф» — «Кулінарний випускний». Вся справа в тому, що вперше у світі учасниками шоу стануть підлітки. Всесвітньовідомий кулінар і авторитетний суддя проекту Ектор Хіменес-Браво розповів нам докладніше про «підлітковий» сезон та критерії відбору учасників, а також згадав себе юнаком.

Читайте також: Підлітки наступають: 31 cічня виходить новий сезон «МастерШеф»

Глядачі вже з нетерпінням чекають на прем’єру «МастерШеф». Відкрийте завісу таємниці, чим же новий сезон із підлітками буде відрізнятися від попередніх?

Підлітковий вік — це перехідний період, коли люди активно шукають себе і своє місце у суспільстві. Саме в цей час хлопці та дівчата намагаються зрозуміти, хто вони і ким хочуть стати. Водночас підлітки наполегливо намагаються довести, що вони кращі за інших, і навіть прагнуть до перфекціонізму…

Тут, в рамках проекту «МастерШеф», вони будуть у закритій групі, у своєму особливому підлітковому товаристві. І, звісно, у них буде бажання виділитися, показати себе з найкращої сторони, щоб отримати титул. Тому на нас однозначно чекають підліткові конфлікти, причому дуже серйозні, і, звичайно, найщиріші емоції. Порівняно з іншими сезонами, «підлітковий» «МастерШеф» буде неймовірно емоційним і романтичним.

Читайте також: «МастерШеф» з підлітками – очима Дмитра Горовенка

Зараз в розпалі відбір учасників. Як вам вдається зробити такий складний вибір на кастингах?

Так, на кастингах ми бачимо чимало талановитих людей. Але насамперед ми віддаємо перевагу тим хлопцям і дівчатам, у яких вистачить сил втілити свою мрію в реальність. Тим, які розуміють, що «МастерШеф» їм потрібен як платформа, фундамент для майбутньої професійної кар’єри.

А ті, хто прийшов сюди заради слави, просто даремно втрачають час. Я одразу «відсіваю» таких на кастингах або після перших конкурсів — і вони їдуть додому.

Які ще критерії відбору ви використовуєте?

Безумовно, ми дивимося на саму страву: вона повинна відображати природний талант претендента і показувати ту пристрасть до кулінарії, яка в ньому живе. Повинно бути виражено бажання бути на проекті та відображати особистість людини. Закритий, надмірно скромний учасник не зможе тут бути, тому що в кулінарії потрібно вміти виражати себе, бути творчою особистістю. Це повинна бути та людина, яка готова все віддати для своєї мрії. Нам також дуже важливо, щоб майбутні учасники були чесними і справжніми — ми не шукаємо тут акторів.

Читайте також: Тетяна Литвинова: На майданчику вирують неабиякі пристрасті

Як проявляють себе на кастингах хлопці, а як дівчата?

Хлопці поводяться, наче Ромео: вони більш романтичні, витають у хмарах і продовжують шукати себе. Але, я думаю, це абсолютно нормально для їхнього віку. А ось дівчата більше зосереджені на освіті та досягненні цілей, вони дивляться далеко в майбутнє.

А яким ви були в підлітковому віці?

Я був дуже бунтівним, непокірним хлопцем — і вчителям часом навіть доводилося кричати на мене. Я дуже мало часу приділяв школі, хоча при цьому завжди виконував домашні завдання і отримував хороші оцінки. Але інтересу у мене це не викликало: я просто робив те, що потрібно, щоб скоріше з’явився вільний час для спорту та хобі. А тоді я дуже любив спорт: футбол надворі з друзями, ролики, велосипед… Однак моя поведінка у школі завжди була найгіршою. Але саме кулінарія заспокоїла у мені бунтівника — це була єдина річ, яка мене дійсно цікавила.

На проекті ви станете для всіх учасників авторитетним наставником. Яку пораду ви б дали підліткам перед таким важливим у їхньому житті стартом?

Я думаю, що учасники повинні забути про те, що ми тут шукаємо акторів або, наприклад, моделей. Адже багато хто вважає, що вони можуть стати знаменитими, зігравши на проекті якусь роль… Але насправді ми шукаємо справжніх щирих людей. Тому дуже важливо бути чесними не тільки перед нами, але і перед собою. І якщо у підлітків насправді кулінарія живе в душі, то вони повинні боротися за свою мрію, чого б то не коштувало.

Єва Ніколаєва

Читайте також: Артем Кравчук: Ми взялися за ризикову справу

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.