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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Тетяна Литвинова: На майданчику вирують неабиякі пристрасті

МастерШеф

31 січня на телеканалі СТБ стартує новий сезон популярного кулінарного шоу «МастерШеф». І головною інновацією стане участь у ньому підлітків хлопців і дівчат віком від 14 до 17 років. Напередодні прем’єри найнепередбачуванішого сезону «МастерШеф» суддя Тетяна Литвинова поділилася своїми враженнями про кастинги і знайомство з підлітками докладніше читайте в матеріалі.

Читайте також: Підлітки наступають: 31 cічня виходить новий сезон «МастерШеф»

Тетяно, поділіться з нашими читачами своїми враженнями про кастинги. Як проходить знайомство з новими учасниками «МастерШеф»  підлітками?

У мене зараз таке враження, що я, беззбройна, заходжу у клітку з левами (сміється. – Прим. ред.)!  На майданчику вирують неабиякі пристрасті  адже «гормони» ніхто не скасовував. І самі діти ще не розуміють, як із цим впоратися. Зараз, на етапі  кастингів, я розумію, що всі сказані ними слова в їхніх очах читаються навпаки. Безумовно, багатьох речей вони не розуміють через відсутність життєвого досвіду і це нормально в цьому віці.

І як же проявляють себе підлітки під час відбору?

На цьому етапі дітям цікаве все нове, їм хочеться по-максимуму реалізувати свій потенціал. Вони кажуть класні речі про самореалізацію і наполеонівські плани в кулінарії. Всі діти дуже хороші: у них сяючі очі і божевільний ентузіазм. Тому, я впевнена, що в новому сезоні нудно не буде! Подивимося, як ми будемо з усім цим справлятися, оскільки, крім кухні, на нас однозначно чекає ще й романтика…

Читайте також: «МастерШеф» з підлітками – очима Дмитра Горовенка

Але ви, як досвідчена мама, напевно знаєте, що робити з підлітками…

В цьому питанні я ніколи не знаю, що мені потрібно робити в якийсь конкретний момент. Як правило, це непередбачувані ситуації не можна зайти в одну і ту ж річку двічі. Підлітки придумують щоразу щось новеньке!

Кого на кастингах більше: хлопчиків чи дівчаток? Чи захоплюються хлопчики в такому віці кулінарією і що вони готують?

Я думаю, що наш проект, а також загальні тенденції ринку підняли зараз престиж професії, тому хлопчики захоплюються кулінарією нарівні з дівчатками. Це підтверджують і кастинги, на які приходить однакова кількість як юнаків, так і дівчат. Причому мене дивує той факт, що дуже багато хлопців приходить саме з десертами!

Наскільки складно робити вибір? Все ж таки талановитих людей багато, але всіх відібрати не можна…

Так, ви маєте рацію робити вибір складно, але є чіткі критерії, яких ми дотримуємося. Насамперед ми все-таки оцінюємо не людину, хоча ці якості, безумовно, для нас теж важливі, а кулінарний талант. В силу нашого суддівського досвіду одразу видно, що людина захоплена професією і вже доклала зусиль для самоосвіти. Тобто на етапі відбору ми прекрасно розуміємо, хто прийшов сюди розважитися і на суддів подивитися, а хто хоче знайти себе в кулінарії. Я дуже люблю кастинги: тут багато цікавих і різних учасників, тому приймати такі складні рішення це завжди цікаво.

А ви пам’ятаєте себе підлітком? Ви вже захоплювалися на той час кулінарним мистецтвом?

Звичайно! Я все життя цьому присвятила! Прекрасно пам’ятаю себе в тому віці: я все хотіла робити самостійно, і зайвий раз щось запитати у мами було вище моєї гідності. Я вважала себе досить розумною і досвідченою, щоб питати поради! А джерел інформації тоді було дуже мало, і багато до чого я прийшла самостійно, методом наукового тику. І це теж класний досвід, тому що немає нічого дорожчого за особисте враження.

Чого ви чекаєте від майбутніх учасників на проекті?

У дітей зараз багато ентузіазму, але разом з тим є ще юнацький максималізм і антагонізм… Тому перш за все дуже хочеться, щоб вони увібрали інформацію з першого разу і піддавалися навчанню. Все-таки ми вчимо їх в стислі терміни, а значить, кожен день повинен бути для них корисним і продуктивним, щоб вийти звідси з хорошим багажем знань. Звичайно, також дуже важливо, щоб учасники розкрилися і показали себе справжніми, без лукавства.

Що б ви побажали підліткам перед початком боротьби?

Головне, бути відкритими, бути собою і приділяти зараз якомога більше часу кулінарії. Весь вільний час поза проектом використовуйте для отримання нових знань і, звичайно, практики. Тим паче, що всі базові техніки вже були неодноразово озвучені в минулих сезонах, тобто, за бажання, навіть за рамками проекту цілком реально відточувати навички самостійно.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Єва Ніколаєва