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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт «Литвинка»: рецепт від Тетяни Литвинової

МастерШеф

Тетяна Литвинова, суддя «МастерШеф», провела на своїй кухні кулінарний експеримент, результат якого перевершив всі очікування! Тетяна спекла торт, жартівливо названий разом із чоловіком «Литвинка». «Він соковитий, з різницею в текстурі через горіхи, з карамельно-квітковою ноткою через мед, з шоколадним смаком і приємною вершкової кислинкою через крем. А ще він простий в приготуванні: 1 година часу і 5-6 годин на пропитку», ось що пише про своє творіння Тетяна в Instagram. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт «Литвинка» за рецептом Тетяни Литвинової.

Інгредієнти для тіста:

  • яйце 1 шт.
  • мед 100 г
  • вершкове масло 100 г
  • цукор 1/2 склянки
  • волоські горіхи (обсмажені і подрібнені) 125 г
  • розпушувач 11 г
  • борошно 2 склянки

Інгредієнти для крему:

  • сметана 20% або грецький йогурт 10% (холодний) 1 л
  • какао-порошок 2 ст. л.
  • цукор  1 склянка

Інгредієнти для глазурі:

  • червона смородина 400 г
  • цукор 2 ст. л.
  • агар-агар 1 ч. л.
  • вода 50 мл

Читайте також: Підлітки наступають: 31 cічня виходить новий сезон «МастерШеф»

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте всі інгредієнти і замісіть тісто. Розділіть на 4 частини, замотайте кожну харчовою плівкою і охолодіть протягом 30-40 хв.
  2. Розкачайте тісто між листами пергаменту, підрівняйте края за допомогою будь-якого круглого предмета, наприклад, тарілки. Також виріжте отвір діаметром 3-4 см в центрі за допомогою чарки або склянки.
  3. Випікайте до золотистого кольору при 180°C.
  4. З обрізків вийде ще й п’ятий корж, який можна сформувати руками і підрівняти качалкою.
  5. Всі інгредієнти для крему збивайте вінчиком на високій швидкості 10 хв.
  6. Нанесіть трохи крему на блюдо перед тим, як покласти перший корж.
  7. Сформуйте торт.
  8. Отвір в центрі повністю заповніть кремом.
  9. Приготуйте глазур: проваріть смородину протягом 5 хв, протріть через сито і знову поверніть у сотейник. Додайте цукор і агар-агар. Дайте покипіти 1-2 хв, постійно помішуючи. Вилийте суміш у ємність і дайте застигнути, після чого перебийте занурювальним блендером із водою.
  10. Вирівняйте торт кремом, за допомогою тильного боку ножа або ж спатули.
  11. Нанесіть глазур на пропитаний, добре охолоджений торт.
  12. Прикрасьте торт фруктами.
  13. Замість глазурі можна прикрасити какао-порошком за допомогою сита, а зверху і по бортах горіхами.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.