PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Секрети супу Буйабес з соусом Руй від Тетяни Литвинової

13.10.2015

1м

Всі продукти були придбані в МЕТRО

Інгредієнти:

• сібас 400 г

• лосось свіжий 500 г

• креветки 300 г

• цибуля-шалот 2 шт.

• селера 1 шт.

• часник 2 зубчики

• томати у власному соку ½ банки

• кальмар 1 шт.

• багет ½ шт.

Для приготування бульйону

• цибуля ріпчаста 1 шт.

• селера 2 шт.

• зелень ½ пучка

• морква 1 шт.

• сіль за смаком

• вода 2 л

• рибні кістки 500 г

• перець чорний горошком 5 шт.

Для приготування соусу Руй:

• яєчні жовтки 1 шт.

• шафран 1 щіпка

• перець 1 щіпка

• паприка 2 щіпки

• часник 1 зубчик

• сіль 2 щіпки

• оливкова олія 100 мл

Приготування:

2м

1. Варимо рибний бульйон: очищаємо креветки від голів і панцира, видаляємо чорну жилку зі спинки. Кладемо в холодну воду риб’ячі голови, хребти, панцирі і голови креветок. 3м

2. Додаємо овочі (цибуля, морква) і зелень.

4м

3. Варимо бульйон на невеликому вогні 30-40 хвилин.

Порада: коли бульйон закипить, можна покласти в нього букет гарні – пучок ароматних трав, який французи використовують для приготування супів. Класичний варіант: 2 лаврових листки, 2 гілочки петрушки, 4 гілочки чебрецю, зелений лист цибулі-порею.

4. Нарізаємо дрібними кубиками стебло селери, цибулю і часник.5м

5. Нарізаємо рибне філе невеликими шматочками, а кальмара – півкільцями.6м

6. Збиваємо томати блендером до однорідної консистенції.7м

7. Розігріваємо в каструлі з товстим дном трохи оливкової олії і обсмажуємо підготовлені овочі. 8м

8. Додаємо томатне пюре. 9м

6. Вливаємо бульйон і варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин. 10м

7. Кладемо до супу рибу і морепродукти: спочатку додаємо в суп червону рибу.11м

8. Через 1-2 хвилини кладемо білу.12м

9. Через 2-3 хвилини додаємо кільця кальмарів та креветки.13

10. Прогріваємо хвилину і куштуємо суп на сіль. За потреби досолюємо і знімаємо суп з вогню. Даємо йому настоятися.

Примітка: якщо ви використовуєте свіжі тигрові креветки, не знімайте з них панцир (але не забудьте видалити чорну жилку) і кладіть їх до супу після білої риби.

Готуємо соус «Руй»:

14м

1. Змішуємо в чаші блендера яєчні жовтки і спеції.

15м

2. Злегка збиваємо і починаємо потроху вливати оливкову олію, не припиняючи збивати. 16м

3. Збиваємо соус до загустіння.

17м

Порада: вливайте масло поступово, стежачи за тим, щоб воно повністю перемішувалося з жовтками і пам’ятайте: чим більше масла, тим густішим буде соус.

Подаємо уху з грінками із багета та соусом. Смачного!

1м

Video: Секрети супу Буйабес з соусом Руй від Тетяни Литвинової

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: