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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Солодкий огірок з креветками і салат з кінзою та імбиром

МастерШеф

Video: Солодкий огірок з креветками і салат з кінзою та імбиром

Цієї середи, 2 жовтня, на кухні проекту «Кулінарна дуель» у кулінарній битві зійшлися дві екс-«холостячки» – Тетяна Ковінько та Марина Коваль. Під чуйним керівництвом ведучих проекту Дмитра Танковича та іменитого шеф-кухаря, судді проекту «МастерШеф» Ектора Хіменес-Браво дівчата готували солодкий огірок з креветками, а також салат з кінзою та імбиром. Найкраще, на думку суддів, страви вийшли у Тетяни Ковінько і дівчина здобула перемогу.
Ну а сайт STB.UA пропонує вам спробувати приготувати ці страви у себе вдома. Список необхідних інгредієнтів та всі етапи приготування ви знайдете нижче.
_MG_7071.jpg
Тетяна Ковінько та Марина Коваль
Інгредієнти
Солодкий огірок з креветками
10 креветок, очищених від панцира та нутрощів
1 склянка часникового соусу чілі
2 чашки солодкого соусу чілі
2 столові ложки гарячого кунжутного масла
1 столова ложка вершкового масла
1 столова ложка порошку каррі
1/2 столової ложки вершків
1 столова ложка меду
2 столові ложки соєвого соусу
1/4 рисового винного оцту 
пиво
сіль та перець за смаком
Салат з кінзою та імбиром
1 невеликий огірок 
1 пучок кінзи
1-2,5 см грубо нарізаного імбиру
1 пучок м’яти
1-1/2 чашки оливкової олії
1-1/2 чашки рисового винного оцту 
1 столова ложка цукру
Спосіб приготування

vlcsnap-2013-10-01-16h48m30.jpg
Солодкий огірок з креветками
Перш за все, необхідно очистити креветки – видалити голову, панцир, вени та залишити тільки хвостик для презентації. Після цього креветки потрібно заправити сіллю з перцем та залишити маринуватися.
Поки креветки маринуються, змішати соуси чілі, додати туди соєвий соус трохи рисового винного оцту та мед – це необхідно перемішати. Додати пиво, щоб збалансувати смак.
Потім обсмажити креветки в кунжутному маслі, а за хвилину до того, як зняти їх з вогню, додати соус чілі – це необхідно для того, щоб креветки та соус обмінялися смаками. Після цього витягнути креветки зі сковорідки, а в соус додати вершкове масло та вершки і залишити на одну хвилину. Завдяки поєднанню цих компонентів з медом наша консистенція стане однорідною.
Салат з кінзою та імбиром
Дуже дрібно нарізати Кензу та листя м’яти. В окремій мисці заправити їх оливковою олією, цукром і додати трохи рисового винного оцту. Потім тонкими смужками нарізати огірок, попередньо видаливши з нього зернятка.
Більш докладні етапи приготування, а також варіант презентації цієї страви дивіться у нашому відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: