PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ibWFzdGVyY2hlZi5zdGIudWEiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0PiAtLT4=

Секрети рибного пирога з картоплею та вершковим соусом від Тетяни Литвинової

29.09.2015

17

Iнгредієнти (Всі продукти були придбані в МЕТRО):
• Борошно пшеничне 200 г
• Олія соняшникова 2 ст.л.
• Олія вершкова 1 ст.л.
• Овочевий бульйон 100 мл
• Яйце куряче 3 штуки
• Картопля 3 штуки
• Філе тріски 200 г
• Риба червона 200 г
• Вершки 10% – 100 мл
• Петрушка кучерява ½ пучка
• Цибуля зелена ½ пучка
• Сік лимонний 4 столові ложки
• Сир твердий 100 г
• Сіль за смаком
• Перець чорний мелений за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томатний суп з морепродуктами від Ангеліни Зарваницької.

Приготування:

2

1. Просійте борошно.

3
2. Замішуємо тісто. У борошні робимо поглиблення, в нього вливаємо бульйон, масло. Додаємо одне яйце, вимішуємо до однорідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріг з качкою та беконом від Ірини Бактиая.

4
3. Вимішуємо обережно, кінчиками пальців. Збираємо в ком і прибираємо в холодильник на 1-2 години, попередньо обгорнувши в харчову плівку.5
4. Розморожуємо рибу. Видаляємо кістки і шкіру, якщо необхідно. Нарізаємо її великими кубиками.6
5. Складаємо в миску, поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і перцем. Петрушку і цибулю дрібно (дуже!) рубаємо, додаємо до риби, перемішуємо і відставляємо. Секрет: Якщо є можливість, для збагачення смаку пирога можна використовувати асорті риб. У МЕТРО представлено більше 30-ти сортів замороженої і 40-ка сортів свіжої риби.7
6. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, товщиною приблизно 23 мм.9
7. Тісто дістаємо з холодильника і на присипаній борошном поверхні розгортаємо в пласт.10
8. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо на неї тісто, обрізаємо, якщо необхідно, зайве.
11
10. На дно викладаємо в нахлест кружечки картоплі і відправляємо в духовку на 5 хвилин при 160 градусах.
12
11. Вершки збиваємо з одним яйцем.13
12. Форму з тістом дістаємо, викладаємо в неї начинку.14
13. Заливаємо соусом і, обережно вбивши в центр залишився яйце і посипавши тертим сиром, відправляємо знову в духовку. Секрет: вбити в кінці яйце служить не тільки елементом декору, але і своєрідним індикатором готовності.16
14. Час випічки безпосередньо залежить від вашої форми, від 30 хвилин до години, але в цілому пиріг буде готовий тоді, коли схопитися начинка і жовток.1

Video: Секрети рибного пирога з картоплею та вершковим соусом від Тетяни Литвинової

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: