Идеальный завтрак для любимого! Секреты Татьяны Литвиновой

МастерШеф

Рієт – дуже важливий і легендарний елемент французької культури. У Франції є навіть «братство лицарів Рієт» і щорічний фестиваль Рієт (проходить в місті Мамер).

Переважно, Рієт вживається намазаним на хліб. Краще – на хрусткий багет.

Спосіб приготування: 

1. Почнемо з приправи. Це стебла петрушки та чебрецю, лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, пара зубчиків часнику. Його можна не чистити, а тільки злегка придавити ножем. Починаємо приготування м’яса.

2. Знадобляться різні шматки м’яса на ваш смак. Один з них з прошарками жиру: він готується довше, але необхідний для соковитості паштету. Філе для цього рецепту не підходить, тому візьміть недороге жорстке м’ясо. Наріжте його невеликими шматочками і перекладіть в каструлю з товстими стінками, до приправ. Щоб приготувати соковитий паштет, вам також знадобиться грудинка. У ній мало м’яса і досить жирових прошарків. Без такого шматка не обійтися, адже паштет буде сухим, і ви не зможете намазати його на смачну булочку. Наріжте також невеликими кубиками. Крім цього, знадобиться м’ясо на кістці. Воно додасть паштету м’ясного аромату і потрібної текстури. Не дивлячись на те, що шматки різні, всі вони слугують одній меті. Жорстке – дасть паштету щільність, а жирне – вологу, соковитість і еластичність.

3. У каструлю з м’ясом додайте біле сухе вино. Підійде будь яке недороге. Приправте крупною сіллю і дрібкою червоного перцю для гостроти. Накрийте кришкою і поставте в духовку на 3 години за температури 160 градусів за Цельсієм.

4. Після цього м’ясо стане дуже м’яким і розсипчастим. Злийте через сито соус, що утворився – він знадобиться пізніше.

5. А тепер оберіть гарні м’ясисті шматочки і розімніть за допомогою виделки.

6. Ви можете використовувати ручний блендер, тоді паштет стане повітряним. Коли м’ясо буде достатньо розтерте, додавайте жирні шматочки з м’ясним соусом і знову розтирайте.

7. Потім розкладіть паштет в невеликі формочки або горщечки і зверху залийте м’ясним соусом для кращого зберігання. Секрет: Якщо ви плануєте консервувати даний паштет, залийте його зверху жиром.

Сервіруйте закуску корнішонами – маринованими огірочками, діджонською гірчицею і хрусткими тостами.