Быстро, дёшево, вкусно – приготовь ужин для всей семьи за 80 гривен! Секреты Татьяны Литвиновой

МастерШеф

Спосіб приготування:

1. Варимо рибний бульйон: очищаємо креветки від голів і панцира, видаляємо чорну жилку зі спинки. Кладемо в холодну воду риб’ячі голови, хребти, панцирі і голови креветок.

2. Додаємо овочі (цибуля, морква) і зелень.

3. Варимо бульйон на невеликому вогні 30-40 хвилин.

Порада: коли бульйон закипить, можна покласти в нього букет гарні – пучок ароматних трав, який французи використовують для приготування супів. Класичний варіант: 2 лаврових листки, 2 гілочки петрушки, 4 гілочки чебрецю, зелений лист цибулі-порею.

4. Нарізаємо дрібними кубиками стебло селери, цибулю і часник.

5. Нарізаємо рибне філе невеликими шматочками, а кальмара – півкільцями.

6. Збиваємо томати блендером до однорідної консистенції.

7. Розігріваємо в каструлі з товстим дном трохи оливкової олії і обсмажуємо підготовлені овочі.

8. Додаємо томатне пюре.

9. Вливаємо бульйон і варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин.

10. Кладемо до супу рибу і морепродукти: спочатку додаємо в суп червону рибу.

11. Через 1-2 хвилини кладемо білу.

12. Через 2-3 хвилини додаємо кільця кальмарів та креветки.

13. Прогріваємо хвилину і куштуємо суп на сіль. За потреби досолюємо і знімаємо суп з вогню. Даємо йому настоятися.

Примітка: якщо ви використовуєте свіжі тигрові креветки, не знімайте з них панцир (але не забудьте видалити чорну жилку) і кладіть їх до супу після білої риби.