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
Рецепт домашнього Наполеона від Лізи Сподобець | МастерШеф
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Рецепт домашнього «Наполеона» від Лізи Сподобець

МастерШеф

Учасниця «МастерШеф»-7 Єлизавета Сподобець неодноразово демонструвала свою любов до десертів. Рецептом одного смаколика дівчина поділилася в соціальній мережі. Хочете приготувати «Наполеон» просто та неймовірно смачно? Докладний рецепт – у нашому матеріалі!

лиза

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 400 г
  • масло вершкове – 200 г
  • цукрова пудра – 3,5 ст. л.
  • яйце – 1 шт
  • оцет – 1 ч. л
  • сіль – 3–5 гр (одна дрібка)

Інгредієнти для крему:

  • молоко – 0,5 л
  • жовтки – 5 шт
  • крохмаль – 30 г
  • цукор – 100 гр
  • масло вершкове – 50 г
  • білий шоколад – плитка (за бажанням)

Спосіб приготування:
1. Вершкове масло посипте цукровою пудрою, борошном і дрібкою солі. Ножем подрібніть інгредієнти, перебиваючи їх у крихту. Спочатку масло може приставати до ножа, але це нормально.

2. В отриману суміш крапніть оцет і додайте яйце. Разом з ними замішайте заготовку у тісто. Якщо велика кількість маси залишається на пальцях – присипте борошном. Припиніть вимішування, щойно тісто стане м’яким.

Читайте також: Хто залишив «МастерШеф»-7 у 26 випуску?

3.  Кладемо суміш до поліетиленового пакета (чи обгортаємо харчовою плівкою) і ставимо у холодильник.

4. Приступаємо до крему! В окремій посудині змішайте жовтки й крохмаль. Молоко і цукор підігрійте, не доводячи до кипіння (знімаємо при першій бульбашці). Далі влийте тонким струменем до жовтків, при цьому активно працюючи віничком. Поверніть суміш на плиту і, знову-таки, доведіть до першої бульбашки (у цей час продовжуйте працювати віничком – це допоможе уникнути грудочок).

5. Зніміть з плити. До гарячої суміші додайте масло і шоколад. За пару хвилин перемішайте ще раз.

6. Тісто поділіть на рівні частини і тонко розкатайте (у Лізи вийшло дев’ять коржів діаметром 21–22 см).

Читайте також: Учасники сьомого сезону проти збірної «МастерШеф»: хто виявився сильнішим?

7. Випікайте кожен корж 10–12 хвилин при 180 градусах.

8. Збираємо “Наполеон”. Залиште корж-два для прикрашання (Ліза залишила два). На корж торта нанесіть крем і вирівняйте ложкою, зверху кладемо наступний і продовжуємо наносити крем. Застосуйте до решти коржів.

9. Коржі для прикрашання подрібніть блендером.

10. Торт посипаємо крихтами.

Смачного!

После того, как я заспамила все сторис мира, мой директ превратился в один сплошной вопрос: ну а где же рецептик? СКИНЬ! Итак, супер простой Наполеон, хоум эдишн. Понадобится: Для теста: -мука (400, а вообще опционально) -масло сливочное 200 гр. -сахарная пудра (3,5 ложки столовых) -яйцо -уксус (чайная ложечка) -щепотка соли Крем: -молоко 0,5л -5 желтков -крахмал 30 гр. -сахар 100 гр. -масло сливочное 50 гр. -белый шоколад плитка (по желанию) Процесс: Взяли кусок масла, на него насыпали сахарную пудру, муку, щепотку соли и начинаем прям вот резать, рубать ножом. Масло начнет приставать к ножу, но вы не бойтесь, это ок и скоро оно перестанет так делать. У нас получилось что-то вроде кривоватой крошки, капнем сюда уксус и добавим яйцо. Теперь эту всю крошку (не поворачивается палец напечатать слово “крошка”) рубанину более корректно для данного контекста, замешиваем с яйцом и уксуском в нежное тесто. Не бойтесь чуть подпылить его мукой, если уж слишком остаётся все на пальцах. Тесто должно быть мягеньким и нежным, долго его не вымешиваем. Дальше: тесто+пакетик/пленка и в холодильник. Крем: желтки смешиваем в отдельной посуде с крахмалом. Молочко и сахар доводим до первой бульбашки на огне, после этого вливаем тонкой струйкой в желтки, активно при этом работая венчиком. Возвращаем это на плиту и снова доводим до первой бульбашки (все время бултыхаем венчиком в кастрюльке, что б не было комочков) Сняли с плиты, кинули в крем масло и шоколад, они там сами разойдутся за пару минут и теперь ещё раз перемешали. Тесто делим на ровные части. Из этих пропорций у меня получилось 9 коржей диаметром 21-22 см. Тонко раскатываем. Печём каждый корж по 10-12 минут при 180 градусах. Собираем наш Наполеон. Берём коржик, ляпаем на него крем, ложечкой ровняем и кладём сверху второй коржик и так пока у вас не закончатся коржи. Два коржа я отложила для декора. Мы их слегка перебили блендером. Посыпаем торт сверху крошкой, а по бокам я облепила его прям такими крупными “осколками” коржей. Готово. Вы восхитительны, если дочитали это до конца:) Продолжение в комментариях👇🏻

Публикация от Лиза Сподобец (@liza_spodobets)

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ