5 помилок кухарів-початківців від «МастерШеф»

МастерШеф

Ми зібрали найпоширеніші помилки кулінарів-початківців. Хочете приготувати дійсно неїстівне блюдо? Додайте побільше спецій, додавайте продукти «на око», користуйтеся одним ножем для кожного продукту, увімкніть великий вогонь та насолоджуйтеся процесом! Ми розповімо вам, як зіпсувати смак будь-якої страви. У нашому матеріалі – 5 помилок початківців кухарів.

Читайте також: 10 помилок на кухні: поради від «МастерШеф»

Не куштуйте їжу в процесі приготування

Навіщо воно вам потрібно, куштувати сиру їжу? Невже не можна дочекатися кінця приготування? А сире м’ясо взагалі може бути небезпечним. Ви і так достатньо обізнані, і добре знаєте скільки це – дрібка солі. Ну, а який на смак шафран ви взагалі ніколи не знали, як же ви впіймаєте його аромат, та ще й в не готовій страві? І взагалі, чим більше приправ – тим смачніше.

Не читайте рецепт цілком

У вас що, занадто багато часу? Крім того, це ще й нудно. Список інгредієнтів – це все, що вам потрібно. А це ще що за поради – маринувати м’ясо протягом доби або цілу годину тримати тісто в холодильнику? Так не піде! Все повинно бути швидко. Любите курку більше ніж рибу, а свинину більше ніж яловичину? Замінюйте – тільки ви знаєте як вам буде смачніше.

Однієї сковороди досить

Це швидко, це просто, це зручно. Закинули всі продукти в одну сковороду і чекайте поки страва приготується. Їжі настільки багато, що сковорода не накривається кришкою? Відмінно! Отже, у вас буде по-справжньому ситна вечеря, і, крім того, ви ще й заощадите свій час. Головне потримати подовше на вогні і все відмінно пропариться. М’ясо не смажиться, а тушкується? Значить, буде здоровіше.

Не нагрівайте сковороду занадто сильно

Розігрівати сковороду – дуже небезпечно – ви ж можете обпектися! Вона і так достатньо нагріється в процесі приготування. Масло тане, вода шипить? Отже все добре – ваші страви точно не залишаться сирими.

Частіше втручайтеся в процес готування

Як там ваш торт? Хіба не час відкрити духовку та перевірити? Минуло 5 хвилин – знову перевіряйте, а раптом він уже готовий або навіть встиг пригоріти? А раптом навпаки духовка перестала працювати? Потрібно повністю контролювати весь процес!

Читайте також: Поради кухарям-початківцям від Джеймі Олівера

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ