Найвідоміші шеф-кухарі світу

МастерШеф

Кожен фанат кулінарії, кожен учасник і глядач програми «МастерШеф» повинен знати їх в обличчя. Саме вони вирішують, що ми будемо їсти та в який бік буде розвиватися кулінарія. Щоб спробувати їжу їх приготування, деякі чекають роками та відвалюють чималу суму грошей. Вони вміють змусити людину відчувати емоції через смак, а їх шедеври варті знаходиться в музеях. Хто вони, ці люди в білих ковпаках? У нашому матеріалі знайомтеся з чарівниками кулінарії – кращими кухарями світу.

Гордон Рамзі

Мало хто знає, але Гордон Рамзі мріяв стати футболістом. І невідомо, що було б зі світом кулінарії якби не травма, яку він отримав під час тренувань. Пізніше він думав піти на флот або стати поліцейським. Але, тільки проваливши іспити Гордон вирішив займатися кулінарією. Готуванню він навчався у Франції, а його вчителями були такі відомі в світі кулінарії особистості як Марк П’єр Уайр, Гі Савой та Альберт Руї Жоель Робюшон. Свій перший ресторан «Gordon Ramsay at Royal Hospital Road» кухар відкрив в 1998 році і вже через три роки він отримав три зірки Мішлен. Наразі у нього 10 ресторанів та 3 бари в Англії і ще 12 ресторанів в інших країнах. Також він написав не одну кулінарну книгу і є автором та ведучим кількох телешоу, найвідоміші – «Мастер Шеф», «Кошмари на кухні Рамзі» та «Пекельна кухня».

Нобуюкі Нобу Мацухіса

Став відомим завдяки фьюжн-кухні. У своїх стравах Нобуюкі прекрасно поєднує класичні страви з мотивами японської кухні та інгредієнти з південноамериканської кухні. В молодості він працював в японських суші-барах, коли його раптом запросили працювати в Перу. Потім він працював в Аргентині і тільки після цього перебрався в Лос-Анджелес. Саме там, в 1987 році він відкрив свій перший ресторан «Mutsuhisa» і майже одразу потрапив до десятки кращих кухарів світу. Зараз він власник мережі ресторанів «Nobu», яку в 1994 році відкрив спільно з Робертом Де Ніро. Постійні відвідувачі його закладів зірки Голлівуду. А критики кажуть, що Нобуюкі Нобу Мацухіса створює страви, яким по стилю немає рівних.

Вольфганг Пак

Саме він готує урочисті обіди для гостей Губернаторського Балу – урочистої вечері, яка завершує кожну церемонію вручення премії «Оскар». Готувати він навчився ще у своєї матері та так захопився кулірнарією, що домігся стажування у всім відомому ресторані «Hotel de Paris» в Монако. Крім того, що Вольфганг Пак володіє більш ніж 80 ресторанами, він ще й автор 30 кулінарних колонок в газетах США і Канади. Крім того, у нього є своє виробництво напівфабрикатів.

Джеймі Олівер

Цей кулінар провів своє дитинство на кухні – у його батьків був свій паб. У 16 років Джеймі покинув школу та пішов вчитися на кулінара. Популярність цьому кухареві принесли зовсім не ресторани, а телешоу – цикл його передач «Голий кухар» мав шалену популярність. Пізніше він зумів змінити систему шкільного харчування в англійських школах, за що удостоївся звання кавалера Лицарського ордену Британського Королівства. Зараз Джеймі – відомий борець за здорове харчування нації. Всі його книги, передачі та виступи засновані на тому, аби донести людям філософію корисної їжі.

Маріо Баталі

Свою кар’єру Маріо Баталі починав з самих низів – працював посудомийником в ресторані, не дивлячись на те, що мав вищу освіту. Через короткий час він уже працював су-шефом. Завдяки своїй наполегливості та працелюбності незабаром його стали запрошувати в престижні ресторани в США та пропонувати великі гонорари. Коли Маріо Баталі опинився на піку популярності, він раптово поїхав в маленьке італійське містечко, щоб осягнути всі тонкощі італійської кухні. Зараз йому належить кілька ресторанів, він написав 9 книг з кулінарії та вважається неперевершеним фахівцем італійської кухні.

Ален Дюкасс

Свій шлях Ален Дюкасс розпочав в готельному ресторані. Уже в 16 років йому пощастило попрацювати з Роже Верже і Мішелем Гераром. Відомим в світі кулінарії став після того, як, ставши шеф-кухарем знаменитого «Le Louis XV» при «Hotel de Paris» в Монако створив нове меню, в якому елегантно обіграв класичні провансальські рецепти. За це ресторан отримав одразу три зірки Мішлен. На сьогоднішній день у Алена Дюкаса три ресторани і у кожного з них по три мішленівських зірки. Спеціалізується кухар на старих та забутих рецептах, які він обігрує по-новому і створює з них шедеври.

В материалі використані фотографії з сайтів: i.ytimg.com, elle.ladmedia.fr, foodika.ru, hell-kitchen.ru

Читайте більше цікавих новин в Viber и Telegram СТБ