PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Чізкейк від Ганни Максимової

МастерШеф

Класичний чізкейк можна приготувати не тільки з вершкового сиру, але і з більш доступного для нас сиру. Ще один його плюс – він менш калорійний, ніж на сирі «Філадельфія». Читайте покроковий рецепт сирного чізкейку від Ганни Максимової.

NF8A2062

Читайте також: Вишневий пиріг: рецепт покроковий від Ірини Бактіая

для шоколадного бісквіта:

  • 200 г борошна
  • 200 г цукру
  • яйце
  • 100 мл рослинного масла без запаху
  • 30-40 г какао
  • 200 мл гарячої кави або окропу
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі

для начинки:

  • 800 г сиру (краще взяти домашній, купити у бабусі на ринку)
  • 200 мл вершків (15-20%)
  • 2 ст.л. меду
  • 4 яйця
  • 150 г цукру

Спосіб приготування:

готуємо бісквіт:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти, додаємо яйце, масло, а в кінці – окріп.
  2. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
  3. Остудіть і зробіть із нього дрібну крихту. Викладаємо у форму і утрамбовуємо, формуючи основу – дно і бортики.

готуємо основу:

  1. Сир з вершками і медом змішуємо в блендері до однорідності, ножі блендера або кухонного комбайна повністю розбивають грудочки сиру.
  2. Яйця поділяємо на жовтки і білки. У білки додаємо цукор, ставимо на парову баню і збиваємо до щільної піни. Додаємо жовтки, ваніль, продовжуючи збивати.
  3. Додаємо сирно-вершкову масу, акуратно перемішуємо лопаткою. За рахунок збитих в меренгу яєць ми отримуємо невагомість і ніжність смаку. Викладаємо масу в форму на шоколадну основу.
  4. Дайте чізкейку охолонути після випічки, зверху прикрасьте шоколадом або сезонними ягодами. Готовий чізкейк поставте в холодильник на кілька годин.

Випікати чізкейк можна різними способами:

  • В мультиварці – 60 хвилин
  • У духовці – 60 хвилин при 150-160 градусах
  • У духовці, встановивши форму на водяну баню, – 60 хвилин при 180-190 градусах.

Низька температура або водяна баня потрібні, щоб ваш чізкейк рівномірно приготувався і на ньому не утворювалися тріщини. Ступінь готовності – коли серединка ще трохи тремтить.

Читайте також: 7 правил ідеальної романтичної вечері від Тетяни Литвинової

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ