Поради кухарям-початківцям від Джеймі Олівера

МастерШеф

Якщо ви дивитеся «МастерШеф» – то захоплюєтеся кулінарією, а якщо захоплюєтеся кулінарією – точно чули про Джеймі Олівера – відомого англійського шеф-кухаря. На його рахунку безліч книг про кулінарію, популярні телепередачі, а ще його знають за популяризацію здорової їжі. У своїй рідній Англії він докорінно змінив систему шкільного харчування, за що отримав звання кавалера Лицарського ордену Британського Королівства. У нашому матеріалі читайте поради для кулінарів-початківців, від одного з найкращих кухарів світу Джеймі Олівера.

Читайте також: 10 помилок на кухні: поради від «МастерШеф»

  1. Цитрусові або помідори не можна зберігати в холодильнику. Низькі температури буквально відбирають їхній смак та аромат.
  2. Аби перевірити свіжість яєць їх необхідно помістити в каструлю з водою. Ті яйця, які залишилися на дні – свіжі. Якщо яйце трохи піднялося вгору – його потрібно використовувати найближчим часом. А якщо плаває на поверхні – таке яйце краще одразу викинути.
  3. Якщо ви пересолили суп, врятувати ситуацію досить просто – покладіть до нього очищену картоплю і вона вбере всю зайву сіль.
  4. Аби хліб лишався свіжим якомога довше – зберігайте його зі свіжою селерою.
  5. Фрукти, а особливо банани, необхідно зберігати окремо – так вони довше залишаться свіжими. Якщо ж навпаки, ви хочете прискорити процес дозрівання бананів – зберігайте їх разом.
  6. Аби цукіні вийшли соковитими і смачними – злегка примніть їх при смаженні. А щоб приготувати ідеальні баклажани – смажте їх не довше кількох хвилин.
  7. Коли їсте абрикоси – не викидайте кісточки. Це відмінна добавка для вашого салату. Просто покладіть їх у миску і вони додадуть салату незвичайний смак – смак амаретто.
  8. Любите м’ясо з хрусткою скоринкою? Під час смаження додайте одну столову ложку борошна.
  9. Аби посмажити ідеальну рибу не змащуйте сковороду маслом, так більше шансів, що вона пригорить і стане жорсткою. Краще натріть маслом саму рибу.
  10. Аби збити білки в пишну піну – збивайте масу над каструлею з киплячою водою.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ