Ростбіф з ягідним соусом від Наталії Петрик

МастерШеф

Ростбіф – це англійська страва з яловичини. Аби приготувати її важливо відповідально підійти до вибору м’яса – воно має виглядати “мармуровим” – тоді ваша страва вийде соковитою. Як приготувати ростбіф, аби він вийшов ніжним і смачним? Наталія Петрик поділилася своїм, фірмовим рецептом ростбіфу з ягідним соусом. Дивіться покроковий рецепт і готуйте ростбіф з ягідним соусом у себе вдома.

IMG_0203

Інгредієнти:

  • Яловичина (вирізка) – 500 г
  • Гірчиця в зернах- 50 г
  • Мед – 50 г
  • Чебрець, розмарин
  • Часник – головка
  • Вершкове масло – 100 г
  • Оливкова олія
  • Сіль перець

Для малинового соусу:

  • Заморожена малина – 200 г
  • Аніс – 1 шт.
  • Мята- гілочка
  • Базилік фіолетовий – 6 пучків

Спосіб приготування:

  1. М’ясо зачистити, обв’язати ниткою.
  2. Замаринувати в гірчиці, меді, оливковій олії, розмарині та спеціях. Залишити на 15 хвилин.
  3. Припалити м’ясо до бортів сковороди, щоб утворилася коричнева хрустка скоринка.
  4. Відправити в духовку приблизно на 50 хвилин при температурі 180 градусів. Як тільки температура м’яса досягне 55 градусів – дістати з духовки.

Для соусу:

  1. Малину збити в блендері, випарити до консистенції рідкої сметани разом з анісом і м’ятою.
  2. Перетерти через сито і змішати з соком від м’яса.
  3. Додати сіль і цукор, дрібно нарізаний базилік.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ