PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Хто з учасників нового сезону вразив Дмитра Горовенка

МастерШеф

Уже зовсім скоро, 29 серпня стартує «МастерШеф» – 7. Суддя проекту Дмитро Горовенко розповів нам, з ким цікавіше працювати – дорослими чи дітьми, як виглядає «ідеальний ресторан» і хто такий «ідеальний шеф-кухар». А також, чим його мало не розчарували учасники нового сезону «МастерШеф».Читайте також: Керівник «МастерШефа» розповів, чого чекати глядачам у новому сезоні

Це Ваш перший «дорослий сезон» і багатьох цікавить питання – кого судити простіше – дітей чи дорослих і в чому різниця?

Дітей судити складніше, але з ними і цікавіше, вони інакше дивляться на світ. Я можу сказати, що у дітей я навчився чомусь новому, цікавому. А з дорослими – як із самим собою, це така бійка, іноді просто як головою об стіну. Наприклад, до тебе приходить на роботу кухар і каже: «Ось, я кухар!», Ти йому через деякий час говориш: «Ти не кухар, ти поки ще ніхто», а він тупотить ногами і кричить: «Ні, я кухар» – ось так з дорослими. А діти тебе слухають з величезними очима, прислухаються до кожного слова – в цьому різниця.

Ви говорите, що навчилися цікавим речам у дітей, яким саме?

Вони підходять до вирішення незнайомих задач зовсім інакше, ніж дорослі. Вони не обмежені тим досвідом, який є у дорослих. Наведу приклад – уявіть, у вас є брила пармезану 1,5 кг і звичайна чотирьохгранна терка. Завдання – потерти пармезан. Як ви будете це робити, в яку руку візьмете що? Розріжете сир на шматки, в ліву руку візьмете тертку, в праву – пармезан – як зазвичай всі це роблять. А діти навіть не ріжуть пармезан, вони просто тримають його рукою і труть теркою. Терка ж легка. І хто з нас дурень?

А яка Ваша улюблена страва?

Такого немає. Їжа – це емоція, це – симфонія. Коли ти її створюєш під грозою, стоячи на кухні, можливо тобі хочеться такого важкого, міцного вина, а під це вино шматок м’яса, а може шматок качки з якимось осіннім соусом …

Уявіть собі ідеальний ресторан, який він?

Мій ідеальний ресторан біля великої води. Це все. А далі малюйте собі все що завгодно. Він біля великої води і це не курорт, це не зона відпочинку, це місце в яке потрібно спеціально їхати … до мене.

А ідеальний шеф-кухар, він який?

Той, хто працює в цьому ідеальному ресторані. Ідеальний шеф-кухар – це той, який перш за все розуміє смаки, вже дуже добре в цьому розбирається, він може створювати їжу, він може її пояснювати. Він може забажати, щоб для нього вирощували фермери якийсь, скажімо, гарбуз в якого не вистачає смаку. По-друге, він повинен бути менеджером, тому що він працює з людьми. Він вміє поєднувати організацію і всі свої тонкощі і відчуття продукту.

Перейдемо до нового сезону «МастерШеф», хто з учасників здивував Вас найбільше і чому?

Мене вразили абсолютно всі учасники. Вони готували страви недоречно, неякісно. Ми їм говорили: «Ви розумієте, що ми це їмо? Ви змушуєте нас їсти те, що ви готуєте. Нам нецікаво з вам працювати, якщо ви не прислухаєтеся до наших порад, якщо ви самі не хочете шукати інформацію, не намагаєтеся дізнатися як правильно приготувати ту чи іншу страву». І тоді вони почали шукати цю інформацію і це було дуже приємно. Діти попросили нас про допомогу, запитали де шукати, показали нам, що їм це цікаво. І кожен із суддів чимось їм допоміг.

Що Вам найбільше подобається в проекті МастерШеф?

У першу чергу мені подобається те, що я можу ділитися з людьми своїми знаннями. Це дуже гучні слова, але це як втілення якоїсь моєї мрії – мати можливість ділитися знаннями з дуже широкою аудиторією.

Не пропусти! Прем’єра нового сезону «МастерШеф» вже з 29 серпня в ефірі телеканалу СТБ!

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ