Соте з ескарго та різотто від Ектора Хіменес-Браво

МастерШеф

Ескарго це вишукане французьке блюдо з равликів, яке звичайно подають з білим вином. Приготувати делікатес можна і в домашніх умовах. Незмінний ведучій проекту «МастерШеф» Эктор Хименес Браво розповів, як правильно приготувати ескардо. Так само в нашому матеріалі, ви знайдете рецепт найкращого аккомпанементу до ескарго – різотто.

Інгредієнти:

  • 4 чашки курячого бульйону
  • 1 цибуля-шалот, нарізаний кубиками невеликого розміру
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 1 склянка рису Арбор
  • ¾ склянки білого вина
  • 2 чашки шпинату, нарізаного
  • ½ чашки маскарпоне
  • 1 лимон, соковитий
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • ¾ склянки оливкової олії
  • сік з ½ лимона
  • 8 припущених равликів з панцирами
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 1 зубчик часнику, нарізаний
  • 1 столова ложка свіжого чебрецю, дрібно нарізаного
  • сіль та перець
 Спосіб приготування:
  1. Для різотто нагріти курячий бульйон в каструлі і заправити його сіллю.
    В окремій каструлі, обсмажити шалот і вершкове масло до того, як шалот стане прозорим.
  2. Додати рис і залити вершковим маслом так щоб він накривав рис.
  3. Дегласірувати білим вином і зменшити вогонь до того, як рис стане сухим. Додавати бульйон порціями, постійно помішуючи.
  4. Готувати до того, як рис буде аль Дент, а бульйон випаруватися.
  5. Завершити процес приготування шпинатом, колечком лимонної цедри і маскарпоне. Заправити спеціями.
Для масла з петрушкою:
  1. Бланшувати петрушку в киплячій солоній воді. Занурити в лід з водою, і віджати.
  2. Змішати петрушку з оливковою олією холодного віджиму, лимонним соком, сіллю і перцем. Дати настоятися протягом 30 хвилин. Процідити через сито з дрібними отворами.
Для ескарго:
  1. розтопити вершкове масло і додати нарізаний часник, ескарго, чебрець, сіль і перець.
Для презентації:
  1. Викласти різотто на ескарго.
  2. Облити маслом тарілку.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ