Тетяна Литвинова поділилася секретами краси

МастерШеф

Суддя шоу «МастерШеф» Тетяна Литвинова продемонструвала шикарну фігуру, знявшись у купальнику для журналу Viva!, а також поділилася деякими секретами краси, які допомагають їй у 42 роки залишатися стрункою і випромінювати здоров’я.

Про уколи краси

Моєму синові 18 років. Коли я чую від його ровесниць, фактично 20-річних дівчаток: «Я б сюди вже щось вколола, і тут зробила б укольчик», мені хочеться взяти шприц і вколоти їм щось прямо в мозок. Ніхто не говорить зараз про шкоду цих препаратів, тому що це величезна індустрія. Корпорації заробляють на всіх цих новомодних ін’єкціях колосальні гроші.

Але що буде з цими дівчатками в 30-35 років? Кажу зараз навіть не про естетичну сторону питання, а про здоров’я. Я особисто знаю людей, які об’їздили всі клініки миру через те, що вони просто втрачають пам’ять, у них відбуваються незворотні процеси в мозку, людина перестає бути адекватною. Адже ці препарати – фактично отрута! І її вводять в п’яти-десяти сантиметрах від мозку. Що з ним відбувається після такого ось укольчику? Мало хто над цим замислюється…

2716_5774_1_opt

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: 7 причин полюбити Грецію – список Тетяни Литвинової

Про натуральну красу

Коли я дивлюся на всесвітньо відомих актрис – Софі Марсо, Моніку Беллуччі або Меріл Стріп – я бачу натуральну красу, якої не торкнувся скальпель або голка. Це ж прекрасно, коли ми бачимо, як змінюється людина протягом тридцяти-сорока років. Ми свідки того, як органічно відбувається їх перетворення. Це чудесно!

2IMGP7707_opt

Про чесність

Коли ти дивишся на жінку і розумієш, що вона тебе з самого початку не хоче обдурити, що вона така, яка є – з усіма своїми зморшками, тріщинами, веснянками, десь почервонінням, іноді прищиками, ти інтуїтивно відчуваєш, що вона буде з тобою чесна і в іншому. Вона нікого не хоче обманювати. Ці моменти сигналізують про те, що людина вміє дивитися на своє життя чесно і чисто. Ось я – за чистоту, за екологію, за чесність.

Ще з підліткового віку, коли я потайки від мами могла надушитися її ароматом «Чорна магія», мама говорила: «Таня, зрозумій, ці духи не для тебе. Так пахнуть жінки. А ти дівчинка, від тебе повинно пахнути милом і чистотою». І я з дитинства засвоїла це правило. Зараз іноді мені хочеться нанести на себе духи, а іноді я розумію, що нехай я краще буду пахнути просто чистотою, буду чесною навіть в цьому.

as9

Про косметичку

У мене до 35 років взагалі не було ні тонального крему, ні пудри в косметичці. Тільки якісна туш, блиск для губ. Можливо, завдяки цьому моя шкіра виглядає зараз добре, може, навіть не на свій вік. Обов’язково, мінімум двічі на тиждень, я роблю маски для обличчя. Тільки натуральні. До речі, українського виробництва. Вони зберігаються тільки в холодильнику і абсолютно екологічні. Я використовую їх вже років шість, і дуже задоволена. Я взагалі не експериментую з виробниками – вибрала те, що мені підходить, і вірна цьому засобу.

2IMGP7286_opt

Про красивих бабусь

Якщо говорити про якісні косметичні процедури, то останнім часом я стала ходити до косметолога на масаж обличчя. Роблю це курсами, тому що м’язи обличчя все-таки повинні бути розслаблені. Адже наша м’язова мускулатура застигає в якійсь одній емоції, і не хочеться, щоб обличчя в хвилину спокою виглядало статичною, застиглою маскою. Обличчя має бути пластичним.

Ось є красиві бабусі з обличчями, що випромінюють спокій і гармонію, а є злі зморщені бабульки з ображено опущеними вниз куточками рота. Я мрію про те, що буду красивою бабусею.

as6

Про здорове харчування

Ми намагаємося вдома їсти просту їжу. Звичайно, раз на тиждень, коли до нас приходять гості, влаштовую якісь гастрономічні свята і щось шкідливе готую, типу різотто, де багато масла, сиру і всього іншого калорійного. Але я не готую ні в якому разі нічого у фритюрі. Хіба що, коли приїжджає Вова, я смажу йому сирні пончики.

as4

Якщо ж говорити про щоденний раціон, ми намагаємося їсти маленькі порції чогось натурального. Намагаюся, щоб завжди були овочі, і щоб їх було багато. Взимку, звичайно, в нашому регіоні це непросто, тому що помідори, огірки – тепличні, на пестицидах вирощені, і чого більше: шкоди чи користі від них буде, це ще питання. Швидше – шкоди. Тому сезонність теж враховую, вводжу в раціон багато коріння – моркву, селеру, ріпу, а улюбленець нашого раціону гарбуз готується в безлічі різних варіантів.

Що стосується м’яса, я намагаюся готувати кролика, індичку, курку. Хоча і шашлики ми собі іноді теж дозволяємо. Ми практично відмовилися від темного м’яса, дуже рідко собі дозволяємо баранину. Яловичину вже рік не їли. Якщо говорити про сніданки, то це або сир, або яйця, або каша, але обов’язково з салатом. Намагаємося не змішувати, щоб продукти були роздільними. Практично перестали їсти хліб. Іноді купуємо трохи лаваш або якісь сухарики.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Керівник “МастерШеф” Андрій Пишний: «Випробування для 50 кращих кулінарів сезону буде наймасштабнішим в історії проекту»