Стір-фрай від Андрія Павленка

МастерШеф 6
Андрій Павленко не впорався із приготуванням іспанської страви в тісних умовах комунальної квартири і покинув проект «МастерШеф – 6» минулого тижня. Проте він продовжує експериментувати на кухні з новими рецептами та охоче ділиться ними зі своїми прихильниками. Спеціально для читачів сайту СТБ Андрій розповів, як приготувати китайський стір-фрай.
14459816_10154105523268937_1387927418_n
Інгредієнти:
Тигрові креветки 
Гриби мун (на київському базарі “Юність” продаються в китайській лавці)
Локшина рисова
Морква
Селера
Цибуля
Стручок перцю чилі 
Часник
Імбир
Устричний соус
Рибний соус (можна замінити соєвим, але то вже не те)
14501995_10154105523258937_546601928_n
Робите заготовки:
Ставите у теплу воду розмочуватися гриби, рисову локшину теж у теплу воду
Нарізаєте соломкою моркву і очищену від “ниток” селеру, грубо нарізаєте білу цибулю.
Смажимо:
Головний принцип: повинно смажитися, а не тушитися!
Розігріваєте на максимум wok (можна сковорідку)
Ллємо трохи олії. Кидаємо моркву, селеру, цибулю, креветки і стручок чилі. Швидко обсмажуємо, активно перемішуючи до стану коли почервоніють креветки (1-2 хвилини)
Вливаємо трохи рибного соусу, імбир, часник і гриби (хвилина)
Додаємо устричний соус і рисову локшину (секрет: треба висушити і змастити олією)
Розподіляємо локшину рівномірно між овочами, щоб комом не взялася. Продовжуємо смажити до готовності (приблизно 2-3 хвилини)
При подачі притрусити листочками від стеблів селери.
Смачного!
Дивіться останній випуск з Андрієм Павленко нижче: