Шоколадний мус з горіховим крамблом від Катерини Великої

МастерШеф 6

От буває момент, набридло все: наполеон, медовик і навіть еклер нервово «курить в стороні», хочеться легкості, ніжності і багато-багато смаку. Відповідь одна – читаємо, готуємо і насолоджуємося.

Для мусу:

Шоколад 70 % 100 гр

Вершки 33% 100 мл

Цукор 50 гр

Яйце 1 шт.

Крамбл:

50 гр фундука

50 гр цукру

50 гр борошна

50 гр вершкового масла.

Приготування

Шоколад розтопити на водяній бані. Постійно помішуємо, знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Збиваємо яйце з цукром, поки суміш не посвітлішає. Окремо збиваємо вершки до м’яких піків, не забудьте залишити трохи вершків для прикраси. З’єднуємо всі інгредієнти дуже акуратно. І відправляємо в холодильник на 3 години.

Фундук перемелюємо в блендері з цукром, змішуємо з борошном, отриману суміш перетираємо руками з холодним вершковим маслом до утворення дрібної крихти. Ставимо в духовку на 150 градусів, час запікання – 20 хв.

Плюс цього десерту – його можна розбирати як конструктор Lego. Крамблом можна посипати морозиво, а мусом, як кремом, змащуємо кремом торт.

Хтось скаже – ого, квіти на тарілці, так не можна, на тарілці повинно бути тільки те, що можна з’їсти. І буде правий. Є їстівні квіти, вони в магазинах дуже дорого коштують. Але відкрию вам один секрет – ви можете їх вирощувати самі, у себе на підвіконні або в саду. Ось тільки невеликий перелік цих квітів: троянда, настурція, жоржини і хризантеми. Пам’ятаємо – ніяких отрут і добрив.w8l3aj4QSkw