Гусячі ніжки з картопляним пюре і васабі від Катерини Великої

МастерШеф 6

Вам знадобиться:

гусячі ніжки 2 шт;

яблука (бажано зелені кислі) 2 шт;

кмин;

сіль;

перець;

оливкова олія;

пакет для запікання.

Для картопляного пюре:

Картопля 2 шт;

вершкове масло 20 гр;

молоко 70 мл;

лавровий лист 1 шт;

часник 1 зубок;

цибуля 1/8;

васабі 0,5 ст. л.HsB0sOKIicM

Спосіб приготування

Ріжемо яблука на 8 частин. Змащуємо ніжки оливковою олією, посипаємо сіллю, перцем і кмином. Беремо пакет для запікання і викладаємо на дно яблука. Пакет для запікання дасть нам свободу дій, нам не потрібно буде кожні 20 хв поливати ніжки соком, що утворився, щоб вони не пересохли, і потім не потрібно буде 2 години мити духовку і провітрювати квартиру. На яблука кладемо ніжки «валетом». Ставимо деко в попередньо розігріту духовку на 180 градусів. На середній ярус.

Все, 2 години ми вільні як вітер. Манікюр, кіно і спорт чекають на вас.

Через 2 години починаємо робити пюре.

Чистимо картоплю, ріжемо на шматочки, заливаємо холодною водою, солимо, кладемо часник, цибулю і лавровий лист. Думаю, всім колись доводилося їсти пюре, схоже на слиз, це відбувається з двох причин: картоплю заливають гарячою водою або збивають потім ручним блендером.

Варимо картоплю до м’якості, зливаємо воду, виймаємо цибулю, часник і лавровий лист. Додаємо молоко, вершкове масло і васабі, даємо закипіти. Розминаємо картоплю.

Якщо не хочете пюре, то без нього теж супер, запропоную вам спробувати гусячі ніжки в азіатському стилі. На ніч замаринуйте гусячі ніжки в соєвому соусі, оливковій олії і китайській суміші п’яти спецій (продається в азіатських магазинах) – 2 чайні ложки. Потім укладаємо гусячі ніжки на подушку зі слив (якщо для слив не сезон, то на подушку з яблук), і ставимо в духовку на 2,5 години + 180 градусів, і буде вам щастя. Смачного!VvF-4EuNQqM ObLoUFSLdKA