noad

Секрет пасти Фрутті ді Маре від Тетяни Литвинової

МастерШеф 6

1м

В Італії морепродукти або суміші морепродуктів називають Фрутті ді Маре. Найчастіше сюди входять: мідії, різні молюски, кальмари, восьминоги. Без цієї страви не обходиться жодне італійське застілля! Тож ласкаво просимо до Італії.

Інгредієнти (Всі продукти були придбані в METRO)
Акційні пропозиції від METRO

• Спагеті 200 г
• Креветки тигрові 6 штук
• Мідії 6 штук
• Гребінці 80 г
• Помідори черрі 60 г
• Перець чилі 1 штука
• Часник 2 зубчики
• Анчоуси 5 г
• Каперси 10 г
• Томати у власному соку 60 г
• Чебрець 4 г
• Петрушка 6 г
• Базилік 5 г
• Біле сухе вино 50 мл
• Олія оливкова 50 мл

Приготування:

2м

1. До підсоленої води додаємо кілька столових ложок оливкової олії і відварюємо спагеті протягом 7 хвилин. Далі відкидаємо спагеті на друшляк і ретельно промиваємо під холодною проточною водою.3мПорада: Обов’язково вибирайте пасту з твердих сортів! Також підійдуть пенне і фарфалле.
2. У каструлі з товстим дном кілька хвилин обсмажуємо на оливковій олії дрібно нарізані анчоуси і часник.4м

3. Додаємо заздалегідь промиті мідії і обсмажуємо протягом 30 секунд.5м
4. Вливаємо біле вино і випаровуємо половину його обсягу.6м

5. Додаємо нарізаний соломкою гострий перець (без насіння) і помідори черрі.7м

6. До суміші додайте нарізану зелень і подрібнені у блендері томати у власному соку.8м
7. Додаємо каперси.9м

8. Додаємо нарізані кубиком морські гребінці та тигрові креветки (не забудьте їх очистити від панцира і видалити чорну жилку зі спинки). Тушкуємо протягом 30 секунд.10м
9. Солимо, перчимо і регулюємо смак невеликою кількістю цукру.11м

10. Додаємо спагеті, перемішуємо і готуємо на маленькому вогні ще 1-2 хвилини.

1м

Смачного!