noad

Секрет крем-супу з печериць від Оксани Цуркан

МастерШеф 6

shutterstock_148367393

Всі продукти були придбані в МЕТRО
Інгредієнти:

• 500 г печериць
• 2 цибулини невеликих розмірів
• 2 ст. л. рослинної олії
• 50 г вершкового масла
• 2 ст. л. борошна
• 600 мл курячого, м’ясного або овочевого бульйону (Акційна ціна в MERTO)
• 200 мл вершків
• сіль
• мелений чорний перець
• зелень для прикраси
• сухарики
• насіння соняшнику або волоські горіхи

Button-METRO-card-32

Приготування:

1. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Печериці протерти вологою губкою і нарізати пластинками.
2. У каструлі з товстим дном розігріти 2 ст. л. рослинної олії. Висипати в неї цибулю і пасерувати ії близько 3-4 хвилин, постійно помішуючи.
3. Додати в каструлю печериці і смажити їх 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Не потрібно випарювати всю воду з печериць – вона з іншими інгредієнтами теж піде в суп.
4. В окремій каструлі розтопити вершкове масло, додати, постійно помішуючи, борошно, і смажити протягом 1,5-2 хвилин. Поступово, не припиняючи помішування, влити бульйон і довести його до кипіння.
5. Додати в каструлю з бульйоном печериці та цибулю, ретельно перемішати і знову довести до кипіння. Зняти суп з вогню та перетворити його на пюре за допомогою блендера. Далі, поставити каструлю на маленький вогонь, посолити і поперчити.
6. Влити в каструлю вершки, перемішати, ще раз довести суп до кипіння і відразу зняти з вогню.
7. Розлити крем-суп по порціях, прикрасити зеленню, сухариками, насінням або дрібно нарізаними волоськими горіхами і подати до столу.