noad

Секрет запеченої в солі дорадо з фенхелем і мигдалем від Тетяни Литвинової

МастерШеф 6

11

Страва іспанської кухні, перевірений рецепт іменитого шеф-кухаря Гордона Рамзі. Ця страва добра тим, що її можна приготувати заздалегідь, а потім ефектно здивувати гостей.

Інгредієнти:

• 2 риби дорадо, близько 400-500 г

• 1/2 ст. л. насіння фенхелю

• 1 лимон

• 1,5 -2 кг солі

• Морська сіль і чорний перець

• Фенхель, стебла

• Оливкова олія

• 3 зубчики часнику

• 3 гілочки чебрецю

• Шматочок вершкового масла (Акційна ціна в MERTO 6712,590 грн/1200кг)

• 150 мл білого вина (Акційна ціна в MERTO 79,90 грн/ 0.7л)

• 50 г мигдалю

Приготування:

22

1. Закладаємо в черевну порожнину риби  шматочки лимону і насіння фенхелю. 33

 

Читайте також: Як приготувати французький паштет

2. Сіль змішуємо з водою так, щоб їй можна було надати форму.44

3. На деко викладаємо сіль, зверху кладемо рибу і накриваємо сіллю, що залишилась, формуючи соляний панцир.

66

4. Розміщуємо рибу в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

77

5. Готуємо фенхель: відрізаємо стебла і кореневу частину, нарізаємо фенхель соломкою.

88

6. Розігріваємо в пательні оливкову олію і обсмажуємо у ній фенхель до золотистої скоринки. В У кінці додаємо подрібнений часник і чебрець.99

7. Кладемо вершкове масло.110

8. Вливаємо вино і тушкуємо до м’якості.111

9. Розтираємо в ступці мигдальні горіхи з перцем і морською сіллю.112

10. Розбиваємо соляний панцир і дістаємо рибу.113

11. Подаємо дорадо з фенхелем, посипаним горіхами і рубаною зеленню.11