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
Секрети супу Буйабес з соусом Руй від Тетяни Литвинової | МастерШеф
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Секрети супу Буйабес з соусом Руй від Тетяни Литвинової

МастерШеф

1м

Всі продукти були придбані в МЕТRО

Інгредієнти:

• сібас 400 г

• лосось свіжий 500 г

• креветки 300 г

• цибуля-шалот 2 шт.

• селера 1 шт.

• часник 2 зубчики

• томати у власному соку ½ банки

• кальмар 1 шт.

• багет ½ шт.

Для приготування бульйону

• цибуля ріпчаста 1 шт.

• селера 2 шт.

• зелень ½ пучка

• морква 1 шт.

• сіль за смаком

• вода 2 л

• рибні кістки 500 г

• перець чорний горошком 5 шт.

Для приготування соусу Руй:

• яєчні жовтки 1 шт.

• шафран 1 щіпка

• перець 1 щіпка

• паприка 2 щіпки

• часник 1 зубчик

• сіль 2 щіпки

• оливкова олія 100 мл

Приготування:

2м

1. Варимо рибний бульйон: очищаємо креветки від голів і панцира, видаляємо чорну жилку зі спинки. Кладемо в холодну воду риб’ячі голови, хребти, панцирі і голови креветок. 3м

2. Додаємо овочі (цибуля, морква) і зелень.

4м

3. Варимо бульйон на невеликому вогні 30-40 хвилин.

Порада: коли бульйон закипить, можна покласти в нього букет гарні – пучок ароматних трав, який французи використовують для приготування супів. Класичний варіант: 2 лаврових листки, 2 гілочки петрушки, 4 гілочки чебрецю, зелений лист цибулі-порею.

4. Нарізаємо дрібними кубиками стебло селери, цибулю і часник.5м

5. Нарізаємо рибне філе невеликими шматочками, а кальмара – півкільцями.6м

6. Збиваємо томати блендером до однорідної консистенції.7м

7. Розігріваємо в каструлі з товстим дном трохи оливкової олії і обсмажуємо підготовлені овочі. 8м

8. Додаємо томатне пюре. 9м

6. Вливаємо бульйон і варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин. 10м

7. Кладемо до супу рибу і морепродукти: спочатку додаємо в суп червону рибу.11м

8. Через 1-2 хвилини кладемо білу.12м

9. Через 2-3 хвилини додаємо кільця кальмарів та креветки.13

10. Прогріваємо хвилину і куштуємо суп на сіль. За потреби досолюємо і знімаємо суп з вогню. Даємо йому настоятися.

Примітка: якщо ви використовуєте свіжі тигрові креветки, не знімайте з них панцир (але не забудьте видалити чорну жилку) і кладіть їх до супу після білої риби.

Готуємо соус «Руй»:

14м

1. Змішуємо в чаші блендера яєчні жовтки і спеції.

15м

2. Злегка збиваємо і починаємо потроху вливати оливкову олію, не припиняючи збивати. 16м

3. Збиваємо соус до загустіння.

17м

Порада: вливайте масло поступово, стежачи за тим, щоб воно повністю перемішувалося з жовтками і пам’ятайте: чим більше масла, тим густішим буде соус.

Подаємо уху з грінками із багета та соусом. Смачного!

1м