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
Секрети рибного пирога з картоплею та вершковим соусом від Тетяни Литвинової | МастерШеф
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Im1hc3RlcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Секрети рибного пирога з картоплею та вершковим соусом від Тетяни Литвинової

МастерШеф

17

Iнгредієнти (Всі продукти були придбані в МЕТRО):
• Борошно пшеничне 200 г
• Олія соняшникова 2 ст.л.
• Олія вершкова 1 ст.л.
• Овочевий бульйон 100 мл
• Яйце куряче 3 штуки
• Картопля 3 штуки
• Філе тріски 200 г
• Риба червона 200 г
• Вершки 10% – 100 мл
• Петрушка кучерява ½ пучка
• Цибуля зелена ½ пучка
• Сік лимонний 4 столові ложки
• Сир твердий 100 г
• Сіль за смаком
• Перець чорний мелений за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томатний суп з морепродуктами від Ангеліни Зарваницької.

Приготування:

2

1. Просійте борошно.

3
2. Замішуємо тісто. У борошні робимо поглиблення, в нього вливаємо бульйон, масло. Додаємо одне яйце, вимішуємо до однорідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріг з качкою та беконом від Ірини Бактиая.

4
3. Вимішуємо обережно, кінчиками пальців. Збираємо в ком і прибираємо в холодильник на 1-2 години, попередньо обгорнувши в харчову плівку.5
4. Розморожуємо рибу. Видаляємо кістки і шкіру, якщо необхідно. Нарізаємо її великими кубиками.6
5. Складаємо в миску, поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і перцем. Петрушку і цибулю дрібно (дуже!) рубаємо, додаємо до риби, перемішуємо і відставляємо. Секрет: Якщо є можливість, для збагачення смаку пирога можна використовувати асорті риб. У МЕТРО представлено більше 30-ти сортів замороженої і 40-ка сортів свіжої риби.7
6. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, товщиною приблизно 23 мм.9
7. Тісто дістаємо з холодильника і на присипаній борошном поверхні розгортаємо в пласт.10
8. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо на неї тісто, обрізаємо, якщо необхідно, зайве.
11
10. На дно викладаємо в нахлест кружечки картоплі і відправляємо в духовку на 5 хвилин при 160 градусах.
12
11. Вершки збиваємо з одним яйцем.13
12. Форму з тістом дістаємо, викладаємо в неї начинку.14
13. Заливаємо соусом і, обережно вбивши в центр залишився яйце і посипавши тертим сиром, відправляємо знову в духовку. Секрет: вбити в кінці яйце служить не тільки елементом декору, але і своєрідним індикатором готовності.16
14. Час випічки безпосередньо залежить від вашої форми, від 30 хвилин до години, але в цілому пиріг буде готовий тоді, коли схопитися начинка і жовток.1