noad

Секрети штруделя з фізалісом і хурмою від Євгена Поліводи

МастерШеф 6

shutterstock_252444085

Інгредієнти: (Всі інгредієнти були придбані в METRO)

• 150 г борошна

• 80 г цукру

• 2 ст. л. рослинного масла (Акційна ціна від МЕTRO)

• 80 мл води

• 1 хурма

• 100 г фізалісу

• 90 г вершкового масла (Акційна ціна від МЕTRO)

• 70 г панірувальних сухарів

• щіпка меленої кориці

• 50 г рубаних волоських горіхів

• яєчний жовток

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт салату Нісуаз з консервованим тунцем від Тетяни Литвинової.

Button-METRO-card-32

Приготування:

1. Просіяти борошно через сито гіркою, в центрі якої зробити поглиблення

2. Влити в нього рослинне масло, ретельно перемішати, влити 80 мл води і замісити тісто. Скачати його в кулю, змастити олією, накрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин.

3. Стиглу хурму і фізаліс бланшувати в окропі 30 секунд. Відокремити плоди від шкірки, отриману м’якоть дрібно нарізати.

4. Розтопити на сковороді 60 г вершкового масла і обсмажити в ньому панірувальні сухарі.

5. Нагріти духовку до 180 градусів. Тісто дуже тонко розкатати у формі прямокутного пласта.

6. Поверхню тіста змастити розтопленим вершковим маслом (20 г) і посипати панірувальними сухарями.

7. М’якоть фізалісу і хурми змішати з цукром, горіхами і корицею. Начинку рівномірно розподілити по краю тіста, залишивши третю частину тіста вільною.

8. Згорнути рулет і защипати краї. Змастити штрудель з усіх боків яєчним жовтком.

9. Деко застелити пергаментним папером, змащеним вершковим маслом.

10. Покласти штрудель на деко швом донизу і випікати у духовці протягом 30 хвилин до утворення легкої золотистої скоринки.

Смачного!