noad

Секрети салату Нісуаз з консервованим тунцем від Тетяни Литвинової

МастерШеф 6

2

Салат «Нісуаз» відомий у всьому світі, і як все популярне, має безліч варіацій приготування. Але все ж обов’язково в салаті Нісуаз присутній тунець і анчоуси, яйця і свіжі овочі. Салат «Нісуаз» – незмінний супутник французького міста Ніцци, дуже поживний, але, разом з тим, дієтичний.

Інгредієнти: (Всі продукти були придбані в МЕТRО)

• Яйця курячі – 2 шт.

• Листя салату – 50 г (у мене салат Ромен)

• Перець солодкий червоний – 1 шт.

• Квасоля зелена стручкова (свіжа або заморожена) – 100 г

• Помідори Черрі – 100 г

• Тунець консервований – 100 г (Акційна ціна від МЕTRO: 29,90 грн/уп)

• Перепелині яйця

• Анчоуси – 20 г

• Маслини без кісточки – 20 г

• Оливкова олія – 30 мл (Акційна ціна від МЕTRO: 99,90 грн/500 мл)

• Сіль морська – 0,5 ч.л

•  Часник – 1 зубчик

• Лимонний сік – 20 мл

• Перець чорний – щіпка

 

 

Приготування:

1

1. Яйця відварити до готовності. Листя салату помити і висушити в дуршляку.

2. Якщо ви використовуєте свіжу стручкову квасолю, зріжте жорсткі кінчики і відваріть квасолю в підсоленій воді 3-4 хвилини, відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб квасоля не поміняла колір

3. Перець нарізати соломкою.

10

4. Помідори нарізати.

11

5. На тарілку викласти листя салату.

7

6. Потім стручкову квасолю, перець і помідори.

5

7. Приготуйте заправку, для цього в ступці розітріть часник із сіллю і перцем.

9

8. Додайте лимонний сік, оливкову олію, змішайте до однорідності.

8

9. Викласти шматочки тунця, маслини, яйця та анчоучи

4

10. Полити все заправкою.

3

Подавати салат одразу ж.

2